Jazykové kondomy vládnou světu sexu

Vypadá to skoro jako zubní kartáček na prst, kterým se čistí první kojenecké zuby. Je však zkřížený s prezervativem a vlastně má i tu jeho funkci. Akorát se nasazuje na jazyk! Potřebujete takový speciální kondom?

Nechráněný sex je hlavní příčinou úmrtí na pohlavně přenosné choroby. Mezi ty nejčastější, více či méně zákeřné, patří chlamydie, kvasinkové infekce, virus HPV, syfilis, kapavka a V virus HIV. Mnoho lidí věří, že se jich nákaza něčím takovým netýká, protože preferují hlavně orální sex, který je, aspoň podle nich, bezpečný. Není to však pravda (1).

V bezpečí není nikdo

Při orálním sexu je daleko větší možnost přenosu pohlavně přenosných nemocí, například kapavky, syfilidy, chlamydií nebo žloutenky. Jistým východiskem je samozřejmě abstinence, ale právě tu dá málokdo. Uspokojování ústy patří k častým a velmi oblíbeným způsobům intimní praktiky milenců, což vědí i samotní výrobci kondomů. Ti trh obohatili o řešení (2).

Jazykový prezervativ jako spása

Kondomy na jazyk mohou snížit riziko nakažení nějakou „breberkou“. Zabraňují průchodu tělních tekutin a tím i řadě nemocí, včetně virů HIV a HPV, které patří k hlavním příčinám orofaryngeálních rakovin. Jak název napovídá, jedná se o prezervativ, který se nasazuje přímo na jazyk (2).

Svým designem je podobný tradičnímu kondomu, s výjimkou otevřeného konce, který je širší a navržený tak, aby se vešel na rty. To umožňuje stimulovat rozkrok bez přímého kontaktu s vaginou nebo penisem. Jazykový prezervativ se pochopitelně sundává až po skončení orálního sexu a vyhazuje se do koše, nikoli do toalety (2). (Kondom, stejně jako vlhčené ubrousky, tampony či nespotřebované léky do záchodu nepatří!)

Alergie na latex. Co s ní?

Jazykový prezervativ mohou nosit muži i ženy. Pokud máte rádi orální sex, a navíc partnery střídáte, měl by se stát vaší povinnou výbavou. V případě alergie na latex lze zvolit polyuretanovou variantu. Pak jsou v pořádku i různá maziva na bázi oleje. Při používání latexových kondomů nezapomeňte používat pouze lubrikant s vodním nebo silikonovým základem. Vždy nezapomeňte zkontrolovat datum expirace (3). A čím se dá tahle zdravotní vychytávka nahradit?

U lidí, kteří se milují s nakaženým člověkem (a vědí to), zásadní roli hraje obyčejný plastový sáček, rozstřižený tak, aby dostatečně zakryl vaginu, penis nebo zadní vchod a poskytl mezi dávajícím a přijímajícím bezpečnostní bariéru. Prožitek to sice není tak pohodlný a smyslný jako normálně, ale účel světí prostředky (3).

Zdroj: (1) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK560808/, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC2840968/, (3) www.ncbi.nlm.nih.gov/books/NBK545164/







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat