Kdo maže, ten jede. I při sexu! Vemte k ruce lubrikant

24.10.2012 | Sex a vztahy

Lubrikační gely jsou při sexu skvělými pomocníky – a vůbec neplatí, že je používají pouze dvojice, v nichž má žena problémy se zvlhčením pochvy, nebo single ženy používající vibrátory. Lubrikanty mohou přispět ke zlepšení sexuálního života. Jenže jak vybrat ten správný?

Na trhu je v současnosti celá řada lubrikačních gelů. Čím se vyznačují jednotlivé druhy a kdy je dobré je použít?

Lubrikant na bázi silikonu
Tyto lubrikační gely jsou univerzální, hodí se jak pro samotný pohlavní styk, tak i pro orální sex či manuální uspokojování rukou. Zajistí skvělou kluzkost, nedráždí pokožku. Navíc nepoškozuje kondomy. Jedinou jeho slabinou je, že se může hůře smývat (minimálně v porovnání s gely na bázi vody).

Lubrikant na bázi vody
Podobně jako silikonové lubrikanty i ty na bázi vody se vyznačují svou univerzálností. Hodí se jak pro pohlavní styk, tak i pro orální sex. Velmi oblíbené jsou pro sex anální. Příliš vhodné ovšem nejsou pro manuální stimulaci – poměrně rychle vysychají. Kondomy nijak nepoškozují.

Lubrikanty na bázi oleje
Ačkoli jsou velmi příjemné, pamatujte, že si nerozumí s latexovými (tedy běžnými) kondomy! Mohou je totiž poškodit. A lubrikanty s minerálními oleji nejsou vhodné pro pohlavní styk – naruší totiž přirozenou mikroflóru pochvy. Lubrikanty na bázi oleje jsou nicméně velmi oblíbené – dají se totiž použít ke smyslným masážím, ale také pro manuální uspokojování nebo anální styk.

Co znamená, když je na obalu napsáno…

… s příchutí?
Tyhle lubrikanty jsou oblíbené při orálním sexu. Ovšem pozor – pokud jste alergičtí na nějaké potraviny, buďte opatrní. Pokud se například po jahodách „osypete“, raději nezkoušejte gel s jahodovou příchutí. Jinak ale klidně experimentujte!

… s glycerinem?
Většinou jsou glycerinem obohaceny některé lubrikanty na bázi vody. Jejich použití však zvažte v případě pohlavního styku, mohou totiž podráždit pochvu či přispět ke kvasinkové infekci. Jinak se ale mohou používat dle libosti.

… hřejivý?
Použití lubrikantů, jež během nanášení uvolňují teplo, respektive působí hřejivým dojmem, nemusí být příjemné každému. Nehodí se příliš pro orální sex – teplo úst v kombinaci s teplem uvolňovaným z lubrikantu může být až moc intenzivní. Pro manuální stimulaci jsou naopak vhodné (tedy pokud oběma partnerům vyhovují).

… zvyšující citlivost?
Dost často se jedná jen o marketingový trik. Pokud vám návod na lubrikantu říká, že jej máte nanést například na klitoris a několik minut dráždit, aby byl opravdu citlivý, věřte, že stejného efektu většinou dosáhnete i s „klasickým“ lubrikantem. Jiné opravdu obsahují příměsi, jež mají vyšší citlivost zaručit, nicméně je třeba vyzkoušet, zda nebudou u vás působit dráždivě. Pokud ne, klidně je používejte.
 







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Čočková polévka

(1 hlasů)

Uzená polévka

(1 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat