V tom, co je sexy, mají muži i ženy naprosto jasno

Povaha, životní styl, názory, nebo jen líbivý fyzický vzhled začínající u širokých ramen? Tak schválně. Co je vlastně na mužích nejvíc sexy? A naopak. Které věci mužské pokolení přitahuje na tom ženském? V nové studii se probíralo i ochlupení na zádech!

Člověk je tvor společenský a samota mu, aspoň většinou, nedělá dobře. Ostatně homo sapiens není biologicky monogamním tvorem a rád poznává a ochutnává dary, které se nabízejí. S tím souvisí i to, co cítí k opačnému pohlaví. Lákadla totiž mají mnoho podob! Nebo se po celá staletí nic nemění? Tak záleží, co je pro vás sexy. Tohle teď lidé považují za atraktivní a přitažlivé!

Hlavu vzhůru!

Ze studie (1) YouGov's Body Image Study 2021, které se zúčastnilo 1 300 dospělých Američanů, vypnulo, že 63 procent žen dává přednost vyššímu partnerovi. Ten, kdo je o několik centimetrů „narostlejší“ než ony, u nich vzbuzuje důvěru a pocit bezpečí. Je zajímavé, že i sami pánové se cítí lépe, pokud je jejich partnerka menší. Z výpovědí vzešlo, že k vyšším dámám vzhlíží jen 6 procent mužů. Je snad tohle důvod, proč se hollywoodský herec Tom Cruise (170 centimetrů) rozvedl s Nicole Kidman (180 centimetrů) i Katie Holmes (175 centimetrů)?

Postava a její typ

Pro 25 procent mužů je nesmírně důležité, aby žena patřila k těm štíhlejším. Oblejší tvary preferuje 12 procent samců, kdežto jen 11 procent příslušnic planety Venuše si myslí, že štíhlejší partner je lepší partner. A pozor, teď to přijde. Ochlupení je stále předmětem debat! Počet žen, které považují chlupy v podpaží u mužů za neatraktivní, vás možná překvapí. Jedná se o celých 60 procent (1).

Pánové, kteří porost ve stejné oblasti u žen hodnotí jako příšerný, taky netroškaří. V rámci studie jich je 54 procent. Anketa zároveň ukázala, že čím méně chlupů na hrudníku, tím lépe (dobrá zpráva pro kulturisty). To nejhorší, co ale průměrnou dámu může potkat, je kontakt s někým, kdo by mohl konkurovat Tarzanovi. Chlupatá záda za prohřešek proti seznamování, flirtu a sexu považuje 70 procent žen, porost ve tváři, na nohách a oblasti bikin přijde nechutný 59 procentům mužů (1).

Jak je to dobře?

Co se týče obecných „tabulek“, tak představa „sexy muže a ženy“ se v posledních letech moc nezměnila. Z jiných anket vyplývá, že na muže jako magnet působí žena, která má postavu přesýpacích hodin, tedy větší prsa, úzký pas a pěkné kulaté boky. Atraktivní muž zase nepostrádá postavu ve tvaru písmene V (široká ramena a úzký pas). U obou pohlaví je pak sexy pevný zadeček, byť nemusí být jako dva kmínky. I ten větší je žádoucí. U mužů je také žádoucí hluboký hlas (2).

Zdroj: (1) www.today.yougov.com/society/articles/36102-body-image-romantic-partners-body, (2) www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC8133465/






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Nový horoskop Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat