Sexuální přitažlivost. Co stojí za vášní a vzrušením?

Karel má charisma jako blázen. Ale Pepa? Mileně se líbí, i když není ani sexy, ani vtipný. Jak je to všechno možné? Proč nás někteří muži dokážou okouzlit, a druzí znechutit? Co stojí za vášní, chemií a vzrušením?

Sexuální přitažlivost. Nedá se ukrást, odhadnout ani vypočítat. Buď sympatie ke druhému jsou, anebo prostě ne, což vypovídá o naladění na stejnou frekvenci. Někdy je to až nepochopitelné. Stojíte naproti člověku, který vlastně ani není váš typ, ale cítíte z něj erotično, živočišnost, jiskru. Kdyby šel okolo vás na ulici, ani byste se neohlédla. Teď si však říkáte, že je sice nemožný a nepoužitelný pro život, ale sex s ním si barvitě dokážete představit… A to platí samozřejmě i naopak. Navoněný, krásný, usměvavý a milý muž, který láme srdce na potkání, ve vás neprobudí ani myšlenku na polibek, protože vám zkrátka „nic neříká“.

Dle fáze vývoje vztahu se sexuální chemie pohybuje po jakési emocionální křivce. Narůstá, klesá, ztrácí se, a dokonce i opětovně navrací. Ať už se ale nachází v jakémkoliv stadiu, je důležité, aby vůbec byla. Protože bez ní se nemůže přátelství změnit v lásku.

Kdo je pro nás přitažlivý?

Lze aspoň trochu vysvětlit, proč podléháme sexuálnímu opojení některých lidí? Představte si energii rozdělenou na čtyři kategorie. Jestliže se minimálně v jedné shodujete s osobou stojící nablízku, je pravděpodobné, že vás sexuálně přitahuje.

- názory, plány, myšlenky, postoje: mentální energie
- vypracované tělo, chátrající organismus, nikotin, zdravá strava, alkohol, sex: fyzická energie
- pocity z minulosti, přítomnosti, rozpoložení: emocionální energie
- odraz duše, zásady, pocity, mentální vyspělost: duchovní energie

Sex je sex, ne vztah

Že se hormony bouří, líce červenají a tep stoupá na vyšší hodnoty, však neznamená předzvěst dobrého partnerského vztahu! Fyzická přitažlivost a vášeň není totéž, co porozumění a láska. Vztah se vším všudy lze založit na všech čtyřech předchozích oblastech. Jinak je to pořád o jednom – o sexu.

Z kamaráda milencem: Jak to?

Aby to nebylo tak jednoduché, tak si přitažlivost ještě někdy dává hodně načas. Určitě jste sama na vlastní kůži zažila situaci, kdy první dojem říkal „nic moc“, po hlubším poznání, rozhovoru a upřímném smíchu se ale názor změnil. A najednou tu byl. Chlap, se kterým jste si dokázala představit nejen orgasmus, ale i společnou budoucnost. Neříkáme, že se to stává každý den, zvlášť když je žena od přírody naprogramovaná tak, aby měla „jasno“ během tří vteřin, ale je to skutečné.

To vysvětluje i některé „nepochopitelné“ případy, kdy se dva nejlepší přátelé rozhodnou vrhnout se do partnerství. Jejich energie z větší části odpovídá tomu druhému (jinak by si přece nerozuměli), avšak ta pravá jiskra přeskočila až ve chvíli, kdy se ona rozešla s tím floutkem z hospody, nebo on zjistil, že žádná kromě ní nestojí za to.

Žiju s ním, ale necítím vzrušení

S tím ovšem trochu nepřímo souvisí i otázka, zda lze sdílet postel, zubní kartáček, plány i peníze s někým, koho označujeme za partnera, avšak necítíme k němu tu pravou chemii.

Odpověď: Je pouze otázkou času, kdy dojde k:

- hádkám kvůli sexuálnímu odmítání
- nevěře
- výbuchu emocí se slovy, že „tenhle vztah je nuda“.

Je však rozdíl, zda se ta nuda přehlížela již v dobách intimních začátků, nebo k ní došlo po nějaké době od seznámení. Při druhé možnosti se s tím dá ještě něco udělat. Rozdmýchat vášeň a vrátit vášnivý sex k sobě do ložnice není nemožné. Když je však chuť to změnit, a to u obou partnerů. Jinak platí, že kde není snaha, ani smrt nebere…







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Houby se sazeným vejcem

(22 hlasů)

Skvělá snídaně s jahodami

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:20
26 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:17
11 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat