5 znamení, že se vztah schyluje ke krizi

06.09.2010 | Sex a vztahy

Najít lásku je jedna z nejkrásnějších věcí na světě. Ale najít ji samo o sobě nestačí. O vztah je nutné pečovat jako o nejvzácnější orchidej. Stojí to mnoho energie, ale výsledek vždy stojí za to. Jak ale poznáte, že váš vztah začíná uvadat?

Někdy to člověk při vší práci a starostech doma, v práci či s dětmi ani nepostřehne. Vztah se vám sice mění před očima, ale protože změny přicházejí plíživě a postupně, nějak je neregistrujete. Prostě je přijmete a jed se dál. A pak nastane problém.

Proto je důležité si udělat čas, zastavit se a zamyslet nad tím, jak žijeme. Jak funguje či nefunguje naše komunikace a celkové soužití. Tady je šest oblastí, na které se zaměřte.

Problémy v posteli

První, ale jednoznačný signál, že není vše v pořádku je postel. A to neznamená, že spolu nemáte sex. Někdy se může stát, že najednou nemůžete dosáhnout orgasmu, nebo je sex pouze mechanický a bez něžností.

Ženy jsou v této oblasti mnohem citlivější. Tělo dá najevo, že se něco děje mnohem dříve, než si to začnete uvědomovat. Ne nadarmo se říká, že sex je zrcadlem fungujícího vztahu.

Pokud ale problémy zaznamenáte, nepropadejte panice, nic není ztraceno. Problém se dá řešit pouze v tom případě, pokud jej poznáte. Takže stačí si s partnerem popovídat, zjistit, proč jste oba nespokojení a začít na něm pracovat.

Jste raději pryč než doma

To neznamená, že byste měla sedět doma a vařit a uklízet a čekat, až se partner vrátí domů a vy mu rychle podáte papuče a večeři. Tak to v žádném případě, varováním je, pokud cítíte, že s ním doma být raději nechcete a jste stále někde pryč. Nebo pokud už potřetí v týdnu upřednostníte kafe s kamarádkou před večeří s partnerem, něco není v pořádku. Chvíle strávené o samotě s partnerem jsou velmi důležité, upevňují a prohlubují vztah. Takže pokud utíkáte z domu, zamyslete se nad tím proč a snažte se to společně vyřešit. Pokud o vztah oba stojíte, určitě řešení najdete.

Žádné hádky

I přesto, že by to na první pohled mělo vypadat na idylický vztah, opak je pravdou. Nejen nekonečné hádky, ale i jejich absence je signálem, že něco není v pořádku. Znamená to, že už nemáte potřebu nic řešit, že už to nemá význam. To ale neznamená, že teď se začnete hádat a vše bude v pořádku. To není ta správná cesta. Důležité je zjistit, kde je problém, proč jste oba ve vztahu nespokojeni, proč už vám nestojí za to, abyste ho řešili. A pokud najdete ten problém, opět je jediná cesta, začít ho řešit. Jinak vztah vyšumí a je konec. Pak už není cesty zpět.

Žádné plány do budoucna

Pokud si spolu plánujete dovolenou na příští rok, hypotéku na bydlení nebo případně, kdy zrekonstruujete koupelnu, je to znak, že spolu chcete zůstat. Absence těchto plánů naopak značí problém. A nemusí jít jen o velké akce, jako je stavba domu. Pokud člověk podvědomě cítí nespokojenost ve vztahu, nechce nic plánovat ani budovat, takže neřeší ani výměnu dřezu v koupelně či koupi nové skříně, o společné dovolené nemluvě. Rada co s tím, je stejná jako v předchozích případech.

Žijete jako spolubydlící či kamarádi

To je v podstatě nejhůře objevitelný a pojmenovatelný problém. V partnerském soužití se může stát, že si jej uvědomíte až po letech, případně se ukáže sám, a to například partnerovou či vaší nevěrou.

Hlavními signály je provozní konverzace, co, kdy, kde je potřeba nakoupit, co děti, jestli pojedete o víkendu na chatu.

Romantika je minulostí, zájem o problémy a touhy partnera taky. Vytratila se blízkost a vzájemné pochopení. Jak je tento problém těžce rozpoznatelný, o to je nebezpečnější. Hýčkejte si vztah, jak jen to jde, a to platí pro oba partnery, nenechte si jej proklouznout mezi prsty.

Mějte na paměti, že žádný problém nejenže se nevyřeší sám, ale ani nezmizí. Neřešením problémů si buď vykoledujete problém ještě větší, nebo v tom horším případě o partnera, či partner o vás přijde. Krize jsou od toho, aby se řešily a vyřešily, a vztah paradoxně ještě zintenzivní a zkvalitní. Budete si tak nějak blíž.

Pokud jsou ve vztahu nějaké problémy, musíte je ale řešit společně. Jiná cesta není. A pokud partner nechce? Tak to asi o vztah nestojí a to pak nemá smysl v něm setrvávat.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Pelmeně

(1 hlasů)

Brokolicové placičky

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

6 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:04
19 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat