Hodina spánku navíc = sex následující den! Zn.: Jen u...!

24.03.2015 | Sex a vztahy

Nedostatek spánku má zhoubný vliv na psychické i fyzické zdraví člověka. Negativně působí ale také na lidskou sexualitu. U žen přitom dostatek spánku zlepšuje sexuální funkce, takže po řádném nočním odpočinku mají jejich partneři větší šanci, že budou mít s nimi sex. A navíc si ho oba partneři lépe užijí.

Autoři studie v odborném časopise Journal of Sexual Medicine uvádějí, že pokud si žena dopřeje o hodinu spánku více než obvykle, pravděpodobnost, že bude mít následující den sex s partnerem, se zvýší o čtrnáct procent. Zlepší se totiž především schopnost vaginálního vzrušení.

„Dobrý spánek je důležitý pro udržení zdravých sexuálních funkcí. Úroveň touhy, genitální odpověď a pravděpodobnost sexuální aktivity se zvýší při prodloužení spánku,“ tvrdí autoři výzkumu.

Mnoho žen trpí různou mírou sexuálních dysfunkcí. Ztrátou libida, neschopností se vzrušit, nedostatečným vzrušením a zvlhčením vagíny, bolestivostí při souloži a neschopností dosáhnout orgasmu. Podle autorů této studie by měli lékaři řešit spánkový režim pacientek a doporučit jim delší čas strávený v noci na lůžku.

Zásadní pro lidské zdraví – nejen to sexuální – je pak nejen délka, ale také kvalita nočního spánku.

Spánková deprivace působí negativně na čelní lalok, což má negativní vliv na ochotu riskovat, na morální uvažování a vede k inhibici organismu,“ tvrdí autoři výzkumu.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Dušené houby na toastu

(25 hlasů)

Palačinky

(1 hlasů)

Brusinková čokoláda

(24 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

83 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
194 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat