Porodila jste a ON nechce SEX? Možná máte tento problém!

Ztráta chuti na sex s matkou vlastních dětí se nazývá Madonin komplex a v praxi není ničím výjimečným. Jak se dá tato averze k milování řešit?

„Pár měsíců před porodem jsme začali mít v ložnici problém. Tedy ne my, ale můj manžel, který se mnou nechtěl spát. Tvrdil mi, že všechno je to jen tím, že nechce maličkému ublížit. Nejprve jsem mu věřila, ale když se mě nechtěl dotknout ani po šestinedělí, velmi mě to zaskočilo a cítila jsem se hrozně" píše Světlana na jednom z maminkovských fór, kde ženy řeší problémy spojené s narozením potomka.

Ale co když se za nechutí k sexu skrývá něco vážnějšího?

Útok na sebevědomí

Madonin komplex zdědil pojmenování po symbolu mateřství a čistoty - Matce Boží. A jak se dá vysvětlit v praxi? Muž, který tímto syndromem trpí, si v hlavě podvědomě oddělí roli matky, která se stará o rodinné teplo, od „znesvěceného" sexuálního objektu. Výsledek? Varianta A ho přestane přitahovat a začne ženu vnímat od základu jinak. To má za následek pořádnou ránu pod pás partnerčina ega. Její drahý muž o ni totiž ani nezakopne.

V jiném světle

Spouštěčem tohoto problému bývá samotný porod, často i mužova přítomnost při něm. Mnozí odborníci na partnerské vztahy vůbec nedoporučují nutit otce dítěte k tomu, aby asistoval při porodu, jakkoli jde o populární trend. Důvod? Muž vidí ženu ve zcela novém světle a tato situace rozhodně nepatří mezi ty, které byste zařadili do kategorie „sexy". Může některé páry sblížit, stejně jako u některých může vyvolat totální nechuť k intimním radovánkám.

„V praxi se setkávám spíše s ženami, které se upnou na dítě a nemají chuť na sex, ale měla jsem i dvojice, kde byl muž tím, kdo intimitu odmítal. Tyto problémy obvykle zmizely samy, případně jejich partneři vyřešili konstruktivním dialogem," jsou přesvědčeni odborníci, kteří celou situaci až tak černé nevidí.

Na naléhání a tlak zapomeňte

Chybí vám sex? Zapomeňte na to, že budete dělat scény o tom, jaké to bylo kdysi, jak se partner změnil a jak se vůbec nemilujete. Takové invektivy totiž vedou k úplnému opaku. Partner může ztratit i poslední zbytky chuti na sex, případně se „zablokuje“ a vy budete nahrané. Zkuste rafinovanější způsoby, spodní prádlo je sice klišé, ale zabírá. Případně vyrazte sami někam na víkend a udělejte si pohodu. Takovou, jakou jste mívali, dokud jste neměli potomka.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat