Kdy se vám sex zprotiví?!

Zvýšit frekvenci pohlavních styků ve vztahu může člověk jen tehdy, když o to opravdu stojí a když mu stávající situace nevyhovuje. Když totiž uposlechne mediálních rad, že má souložit několikrát týdně, aniž mu to tak vyhovuje, dostane se do kolotoče depresí a sex si akorát zprotiví.

Dokazuje to výzkum sexuologů a psychologů z Carnegie Mellon University v Pittsburghu. Na jedné straně je pravda, že lidé souložící třikrát týdně jsou zdravější, šťastnější a spokojenější než ti, kteří souloží jen jednou měsíčně. Ale když člověk, který souloží jednou měsíčně, začne souložit třikrát týdně „z donucení“ vlastním úsilím proti libidu (sexuální chuti), tak se jeho zdravotní stav, pocit štěstí a spokojenosti nezlepší. Naopak. Většinou má z toho deprese a ještě se mu přestane sex líbit.

Lidé se prostě liší a někomu vyhovuje sex každý den, jinému třeba jednou za týden. Frekvence pohlavních aktivit musí být v souladu s libidem a vždy rozhodně platí, že kvalita sexu je mnohem podstatnější než kvantita.

„Když vás někdo nutí do toho, kdy to máte dělat, není to moc sexy… stres a nucení zbavují sex zábavnosti a požitku,“ vysvětluje jeden z autorů výzkumu doktor George Loewensteinm. Ten v experimentu donutil skupinu osob zdvojnásobit pohlavní aktivitu. Dělali to tedy z donucení, většina z toho byla otrávená, řada depresivní a u naprosté většiny to způsobilo to, že si sex vůbec neužívali.

„Sexuální frekvence nemá nic společného s potěšením a uspokojením. Pokud máte s partnerem sex často, protože to tak oba chcete, samozřejmě to tak dělejte nadále. Ale je jedno, že souložíte dvakrát méně než váš kamarád, pokud vám to tak vyhovuje,“ uvádí profesorka Debby Herbenicková.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

13 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:14
15 Příspěvků
Poslední příspěvek 12:12
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:49

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat