Muži mají jasno. Nevěra má různé podoby

10.07.2023 | Vztahy

Není nevěra jako nevěra. To je jasné všem. Existuje několik variant, které vám u partnera projdou! Najít vás v posteli se ženou pro muže není takovým zklamáním!

Pokud jste žena a zahnete svému partnerovi se ženou, pravděpodobně z toho vědu dělat nebude, a rozchod tudíž nehrozí. Aspoň takovou domněnku zveřejnili na základě vlastního výzkumu vědci z Univerzity Texas v Austinu. Ovšem obráceně to radši ani nezkoušejte. Přijít domů s tím, že vaše tělo měl v náruči někdo jiný, se zlou se potážete. Tyto případy většinou končí hádkou a rozchodem.

Studie zveřejněná v magazínu Personality and Individual Differences ukazuje další výsledek. Kdo by čekal, že žena svému partnerovi neodpustí sexuální románek, je na omylu. Minimálně „na oko“ takového kroku schopna je, ovšem pokud se dozví, že její milenec „ustřelil“ s mužem, s nevěrou se srovnává mnohem hůř (v porovnání „s běžným románkem“).

Každý má z něčeho strach

„Žárlivý mechanismus se aktivuje u mužů a u žen při různých typech podnětů – takových, které ohrožují otcovství u mužů, a takových, které ohrožují odevzdanost u žen,“ popisuje Jaime C. Confer, vedoucí autorka studie a odbornice v oblasti evoluční psychologie.

Takový výsledek se svými spolupracovníky získala na základě testu se 700 vysokoškolskými studenty, kteří si měli představit, že jsou již tři měsíce zamilovaní. Pak jim bylo sděleno, ať se zamyslí nad informací, že je partner podvedl – buď se ženou, nebo s mužem. Někteří byli postaveni i před hypotetickou myšlenku opakující se nevěry. Výsledky jsou následující.

Kdo akceptuje nevěru?

-    50 % mužů by celkem klidně přijalo milostný poměr své partnerky se ženou, ovšem v případě vedlejšího poměru s mužem, by ve vztahu s dosavadní milenkou pokračovalo pouze 22 % dotázaných.
-    U žen vyšlo najevo, že 28 % oslovených dam by bylo schopno dál vztah udržovat, pokud by přišly na heterosexuální poměr svého milence. 21 % partnerek by nemělo pochopení pro homosexuální nevěru.

Stop homosexualitě, křičí pánové

Výsledky analýzy jasně ukazují, že muži více řeší situace, které mohou ohrozit jejich otcovství.  „Tato zjištění jsou ještě pozoruhodnější, neboť průzkumy ukázaly, že muži jsou v negativnější pozici vůči homosexualitě a méně podporují občanská práva homosexuálů. Ale tato všeobecná tendence mužů ukazovat nižší toleranci vůči homosexualitě je přece jen k něčemu dobrá: pánové se pozitivněji staví k ženské homosexualitě,“ tvrdí autoři.

Muži se kvůli nevěře rozcházejí častěji

Co se týče samotných žen, tak ty se brání pokračování vztahu v obou případech, ale především tehdy, když měl jejich přítel homosexuální poměr. Takovou informaci berou jako velké zklamání důvěry, vyčítají si, že na partnerovi nic nepoznaly dřív a podobně. Každopádně jsou více přizpůsobivé a ochotné situaci ustát. Roli hrají samozřejmě i děti a jejich výchova nebo ekonomická situace.

Zdroj: www.researchgate.net/publication/229406540_Sex_differences_in_response_to_imagining_a_partner's_heterosexual_or_homosexual_affair - celý článek






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat