Rozpaky vztahům svědčí. Nevěříte?

26.01.2012 | Vztahy

Kdo z nás už v životě neudělal věc, kvůli níž by dodatečně – aspoň trochu – upadl do rozpaků? A věřili byste, že lidé lidé, kteří rozpakům podléhají častěji, jsou úspěšnější v partnerských vztazích?

K takovým závěrům totiž došel tým psychologů z kalifornské univerzity, který zjistil, že jak muži, tak ženy, jež snadno podléhají rozpakům, mají větší tendence k monogamii (a tím k věrnosti), jsou důvěryhodní a velkorysí.

Také okolí těchto lidí na ně nahlíží jako na osoby, jimž se nemusejí bát věřit nebo na něž je možné se bez rizika kdykoli spolehnout.

Lidé, kteří snadno upadnou do rozpaků, jsou podle psychologů rovněž cennými členy pracovních týmů a důvěryhodnými obchodními partnery.

„Rozpaky totiž vnímáme jako znamení slušnosti a ‚dobrých mravů‘,“ vysvětluje jeden z autorů studie Matthew Feinberg. Jak dodává, je třeba rozlišovat mezi mírnými až středními rozpaky a přehnanou nervozitou či úzkostí – lidé, kteří často propadají přehnaným rozpakům, totiž své okolí rozhodně nepřitahují.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat