Pár jednoduchých triků pro šťastnější život

02.02.2012 | Vztahy

Jak si v novém roce zajistit, případně udržet, štěstí, zdraví a lásku? Možná je to jednodušší, než si myslíte…

Zkuste například…

… jíst co nejbarevněji.
Zní to divně, ale vědci z Cornellovy univerzity zjistili, že kontrastní barvy pokrmů způsobují, že toho sníme méně (a nemáme tedy tendence se přejídat, být z toho v depresi, vyčítat si kalorie atd). Zkuste si třeba naservírovat celozrnné těstoviny, rajčatovou omáčku na zelených talířích…

… optat se šéfové, jak se daří její kočce.
Nebo psovi nebo dětem či manželovi nebo jak si ona sama užila lyžování v Alpách. Zkrátka buďte milí, i když se nemáte zrovna v lásce. Prospěje to vašim vztahům a zlepší se vaše pracovní prostředí. A to není radno podceňovat.

… připravit si oblečení na příští den už večer.
Ruku na srdce – kolikrát do týdne ráno pobíháte ve spodním prádle před šatní skříní a úpíte, že nemáte co na sebe a že netušíte, co si máte obléci? Přitom tyhle nervy si můžete ušetřit tím, že si outfit na další den v klidu rozmyslíte a připravíte už večer.

… koupit si domů rostlinu.
Je vědecky prokázáno, že díváme-li se do zeleně, jsme mnohem klidnější a máme lepší náladu. Mimochodem, nestačí si rostlinu jen koupit, dobrým předsevzetím je i ji zalévat, uschlý fíkus nikomu na náladě nepřidá…

… každé ráno políbit partnera na rozloučenou.

A žádný letmý polibek na tvář! Kdepak, pěkně si to užijte, ať se můžete těšit na večerní shledání. A ještě ke všemu si prozáříte ráno a ujistíte toho druhého (i sebe) o hloubce svých citů. Investice do vztahu, byť i v podobě takové maličkosti, se vždycky vyplatí.

… omezit sacharidy… dva dny v týdnu.
Pokud se snažíte shodit nějaké to kilo, zkuste se vždy na dva dny v týdnu úplně vzdát sacharidů. Výzkumy totiž naznačují, že pak vám půjde hubnutí lépe, než kdybyste je „odstřihli“ úplně (ani se to nedoporučuje, sacharidy tělo potřebuje).

… pravidelně si vyrážet s přáteli.

O vztahy se vyplatí pečovat nejen doma nebo v práci, ale i mezi přáteli. Takže obvolejte kamarády a kamarádky a bavte se!

… vzít si na schůzku něco červeného.

Studie ukazují, že červená je spojena s vyšším sex-appealem, takže chcete-li udělat dobrý dojem, investujte do nějakého červeného svršku nebo alespoň doplňku (patříte-li k těm, kterým červená zas tak moc nesluší).
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Nevíte, jak získat toho pravého? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat