Nejprospěšnější novoroční předsevzetí: Nestresuj se a cvič!

Ta nejlepší novoroční předsevzetí se bezpochyby týkají našeho zdraví. Která opravdu stojí za to dodržet?

Budu pravidelně cvičit

Patříte k těm, kteří si každý rok slibují, jak se „konečně začnou pořádně hýbat“? Tak to tentokrát nevzdávejte! Najděte si druh sportovní aktivity, která vás bude bavit (jinak toho zase po pár týdnech necháte) a pusťte se do ní. Jednak získáte lepší fyzičku (nebylo by fajn vyjít schody do druhého patra bez funění?) a možná i lepší postavu, jednak přispějete ke zdraví svého srdce (sníží se vám hladina cholesterolu, ale třeba i krevní tlak). Navíc funguje pohyb jako skvělý prostředek proti stresu, a věnujete-li se mu pravidelně, omládne vaše tělo o 9 let.

Nebudu se tolik stresovat

Jedno z nejsložitějších předsevzetí, ale proč to nezkusit. Stres je totiž spojován s obezitou, vysokým krevním tlakem, depresí, zažívacími potížemi nebo třeba nespavostí. Navíc stres oslabuje imunitní systém, takže je člověk náchylnější ke všem možným virózám, o něž není v tomto období nouze.
Pokud se chcete stresu zbavit, mohou vám pomoci nejrůznější meditační techniky, ale také třeba pravidelný pohyb.

Přestanu kouřit

Jen máloco člověku škodí jako kouření. Negativní dopad na organismus je masivní, zasahuje především plíce a srdce (ale ani ostatní orgány si zrovna nelibují). Takže je opravdu nejlepší přestat. A hned. A vydržet!

Budu se líp stravovat

Každá změna stravování k lepšímu se počítá – takže se do ní pusťte. Zkuste třeba jíst pětkrát denně menší porce, nebo skoncovat se špatnými tuky, alespoň jednou týdně jíst ryby, případně zařadit do svého jídelníčku více zeleniny. Budete se mnohem lépe cítit a vaše zdraví vám poděkuje.
TIP Bety: Máte po Vánocích nějaká ta kila navíc a nevíte, kde začít s hubnutím? Poraďte se ZDARMA s naší dietoložkou Lenkou! Zeptat se jí můžete i na to, kde hledat motivaci k hubnutí!






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Valentýnské tousty

(20 hlasů)

Snídaně pro dva

(17 hlasů)

Vláčný mazanec

(30 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat