Věci, které po rozchodu jen prohloubí váš smutek

Chcete se z milostného karambolu „oklepat“ co nejrychleji? Tak si to zbytečně neztěžujte. Třeba tím, že jako detektiv sledujete profil bývalého na sociální síti. Zapomeňte i na to, že začnete „naoko“ chodit s někým jiným!

Byl vám nevěrný? Nebo vás opustil se slovy, že není připravený na vážný vztah a máte odlišné představy o budoucnosti? Třeba vám ten bídák s kufry v ruce stihl říct i to, že ho brzdíte v kariérním postupu, nedáváte mu prostor a chce cestovat – sám. Buď jak buď, teď sedíte v prázdném bytě, posloucháte depresivní hudbu a přemýšlíte o tom, jak vám tohle celé ublížilo. Tak samozřejmě, vždy je potřeba počítat s tím, že rozchod vyžaduje určitou dobu „na zotavení“. Aby to ale netrvalo déle, než je nutné, tohoto chování se raději vyvarujte.

Nechoďte v jeho digitálních stopách

Sociální sítě mohou být dobrým sluhou, ale i zlým pánem. Neustále sledujete, zda je váš ex on-line či snad nepřidal nový příspěvek a status? Seberte se a okamžitě s tím přestaňte. Nebo v hromadě těch posmrkaných kapesníků budete sedět ještě na jaře! „Je opravdu těžké překonat něco, k čemu máte přístup. Pozorovat, jak se teď už bývalý partner rychle pohnul, zatímco vy pořád stojíte na místě, přidá jen další vlnu bolestné devastace. Zvažte jeho blokaci, třeba i jen na dočasnou dobu,“ navrhuje americká vztahová expertka Bela Gandhi.

Nevzdávejte se toho, kým jste

Když jste v „depresi“, vypadá vaření zdravé večeře i obvyklá lekce jógy jako nadlidský úkol. Na brokolici totiž není chuť, na sport, který jinak milujete, zase nálada. Vážně se tím ale chcete nechat zlomit? „Neměňte své zajeté zvyklosti a nepřestávejte o sebe pečovat. Pocit úspěchu a vlastní síly vám dodá sebevědomí, které teď potřebujete víc než kdy jindy,“ upozorňuje americká terapeutka a autorka knih o lásce Wendy Newman.

Nevytloukejte klín klínem

Začít chodit s někým jiným, aby ex žárlil a vrátil se? Ne. A ne. Nepředstavujte si, že u vás jednoho dne zazvoní s kyticí růží a „máslem na hlavě“, protože nemůže snést, že vás líbá cizí muž. Tohle vážně nikam nevede a smutek to ještě prohloubí, myslí si výše jmenovaná odbornice Wendy Newman. Podle ní s takovým „náhradníkem“ jen ztrácíte schopnost žít konečně podle svých představ. Odpoutejte se tedy od minulosti a raději hleďte do lepší budoucnosti!

Zdroj: redbookmag.com, healthline.com






Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Bramboráky

(1 hlasů)

Mac and cheese recept

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:40
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:00
20 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:39

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat