Daň za dlouhodobý vztah: Bez květin, v teplákách a sama!

13.12.2012 | Vztahy

Po několika týdnech či měsících vztahu pomalu opadají ony pověstné růžové brýle zamilovanosti a začínají se objevovat (u mužů i u žen) návyky, které by vlastně klidně mohly zůstat ještě nějaký čas skryty…

A jaké že chování u partnerů-mužů ženy dvakrát nepotěší?

1. Schůzka? Kamarádi!

Samozřejmě jako ženy netrváme na každodenních romantických večeřích a procházkách, není nutné, aby s námi muži trávili veškerý volný čas, ovšem pokud nás odsunou na druhou kolej (= uvidíme se možná v sobotu večer) s odůvodněním, že jsou s kamarády v hospodě, na fotbale, na hokeji, s kolegy na podnikovém večírku (no dobře, to je omluvitelné) a podobně, nikdo se nemůže divit, že si pak připadáme nechtěné a odmítané.

2. Tepláky stačí

Tedy my samozřejmě netrváme na tom, že na společné schůzky musejí muži vypadat, jako by právě opustili obálku nějakého módního časopisu. Ovšem u mnoha mužů s přibývajícími týdny společného vztahu tak nějak klesá úsilí o kultivaci vlastního vzhledu. A nejde jen o oblečení. Bylo by fajn, kdyby se naši partneři (a platí to vlasně i o nás ženách) i nadále věnovali péči o sebe a svůj vzhled. Ne nijak přehnaně, samozřejmě! Ale upřímně – neučesanými vlasy a teplákovou soupravou (případně odrbanými džíny a tričkem s nějakým „třeskutě vtipným“ nápisem) nás v restauraci neohromíte…

3. Konec romantiky

Na počátku vztahu dostáváme květiny, malé dárečky, pořádají se večeře při svíčkách… Po pár měsících ovšem kde nic tu nic. Muži by neměli podceňovat kouzlo romantiky. Na většinu z nás totiž platí. Jistěže nemusejí na každou schůzku donést pugét nebo diamantový náhrdelník. Ale stačilo by občas uvařit večeři, v parku utrhnout sedmikrásku apod.

4. A co dál?

Vídáte se několik měsíců, skvěle si rozumíte, sex je úžasný, ale chybí jakýkoli náznak, že by se váš zatím poměrně „nevážný“ vztah měl přehoupnout v něco víc (a ne, nemáme na mysli hned manželství). To pak většina z nás znejistí a začne si nervózně klást otázku, jestli „to s námi vlastně myslí vážně“ (ať už si pod tím představíme cokoli). Hovory o společné budoucnosti by neměly být tabu. A pokud o onu společnou budoucnost nemá muž zájem, asi by bylo nejlepší to ženě svěřit.

5. Tohle nedělej

Muži mají ochranitelské sklony, což nám ženám nevadí, naopak, je hezké cítit se bezpečně. Ovšem všechno má své meze. Pokud totiž tyto sklony sklouznou v poučování a zákazy, co a jak bychom neměly dělat, je zle. Partneři nemají suplovat rodiče ani ovládat život druhému. Je dobré to mít na paměti.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat