Partnerské předsevzetí: O čem už se letos nebudeme hádat?

02.01.2013 | Vztahy

Ať už si o novoročních předsevzetích myslíte cokoli, jedno se jim nedá upřít – uvědomíme si díky nim své chyby a také způsob, jak bychom je mohli změnit. A protože ke změnám se člověk odhodlává těžko, proč nezačít společně s novým rokem?

Spousta z nás si dává předsevzetí týkající se jich samotných (zhubnu, přestanu kouřit, naučím se anglicky…). Zkuste si letos dát nějaký „závazek“ zaměřený na váš vztah s partnerem. Tak třeba, že se nebudete hádat. Tedy ne, že byste se neměli hádat vůbec, to by nejspíš ani nebylo proveditelné, nejrůznější výměny názorů do vztahu patří, ale možná by bylo dobré „zakázat si“ některá témata hádek.

Pak by vaše předsevzetí mohlo vypadat třeba následovně:

„Už nikdy se s partnerem nepohádám kvůli…

… věcem, které se stejně nezmění.“
Žádný člověk není dokonalý. A myslet si, že můžete partnera změnit k obrazu svému, je více než naivní. A nepomohou tomu ani hádky.

… maličkostem.“
Zamyslete se nad nejčastějšími příčinami vašich sporů s partnerem. Uvidíte, že většinu z nich tvoří naprosté maličkosti (nezavřená tuba se zubní pastou, jinak složené prádlo, než jste zvyklí, a další hlouposti). Kvůli nevýznamným věcem nemá cenu se rozčilovat – zbytečně jen plýtváte svou vlastní energií a kazíte si náladu.

… penězům.“
Většina párů se čas od času pohádá kvůli financím. Obě strany sporu se cítí ukřivděné, naštvané a to vyvolává zbytečné napětí a stres. Otázka peněz je nicméně velmi důležitá – jen je třeba řešit ji bez emocí a v klidu. Namísto vzájemného obviňování je dobré vymyslet strategii, díky níž rodina ušetří.

… společně strávenému času.“
Každý z nás klade jiné nároky na ideální množství času, který by měl být vyhrazen partnerům. Někteří lidé by nejraději byli dohromady 24 hodin denně, 7 dní v týdnu, jiným stačí o mnoho méně času, aniž by měli pocit, že partnera zanedbávají, případně že on zanedbává je. Pokud se v tomto aspektu s partnerem neshodnete, namísto hádky zkuste vymyslet nějakou společnou aktivitu, která by bavila oba.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:27
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:12
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 14:01

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat