5 nejčastějších příčin rozpadu manželství. Tomuhle se vyvarujte!

Neschopnost správně komunikovat v manželství je hlavní příčinou rozpadu vztahu a důvodem k žádosti o rozvod. Podle amerických psychologů si lidé vůbec nedávají pozor na největší mor vztahů – sekýrování a komandování. Svévolné připomínání, naznačování a navádění partnera jak, kdy a proč by měl určité věci dělat.

Stejně tak nebezpečná je neautenticita odpovědí, kdy jeden říká „ano“ a myslí tím „ne“. Tehdy však přijímají systematicky věci, které nechce, raději mlčí, aby byl klid, a racionalizuje si to, proč je takové chování v pořádku.

Druhým problémem je také nekongruentnost neboli neshoda v komunikaci, když lidé něco jiného říkají a něco jiného vyjadřují neverbálním chováním – řečí těla. Vysílají tak smíšené odpovědi a partner začne silně pochybovat.

Třetím problémem manželské komunikace je typický postoj vítěz-prohrávající. Tehdy partneři mají jen dva póly, buď v argumentaci zvítězí, nebo se cítí poraženými. Jenže tak se nepřenáší dobře informace při řešení problémů, protože dvojice se nastavuje tak, že je ihned odsuzující (bez uvažování), obviňující a defenzivní – ihned se vůči všemu brání protiútokem.

Morem komunikace mezi partnery je také čtvrtý problém - přerušování konverzace a nenaslouchání.

Pátým nejčastějším důvodem rozvodu je zaměřování se na negativní věci a neohleduplnost a nezdvořilost jeden k druhému.
TIP Bety: Máte trápení s láskou? Byl vám nevěrný? Řešíte krizi ve vztahu? Poraďte se s naší poradkyní na lásku a vztahy Evou!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat