Pravidlo 3×3 ve vztahu udržuje pohodu a stabilitu

25.10.2023 | Vztahy

Hádáte se? Máte pocit, že váš vztah narušuje stereotyp? Vyzkoušejte pravidlo 3×3, které ve vztahu nastolí řád a klid a zároveň obnoví narušené partnerské pouto. V čem spočívá a kdy si ho můžete upravit podle svých potřeb?

Jednou jsi dole, jednou nahoře. Tohle pro život i vztahy jednoznačně platí. Kdykoli se snažíte co nejlépe opravit své partnerství a manželství, můžete zvážit řadu různých přístupů, jež slibují, že si k sobě dva odcizující se osoby znovu najdou cestu. Jedním z nich je pravidlo 3×3, které podle koučů partnerských vztahů zlepší pohodu i vás doma, navíc v relativně krátkém čase (1).

Jak to funguje?

Obecně řečeno, pravidlo 3×3 je postavené na tom, že každá osoba ve vztahu by týdně měla dostat 3 hodiny kvalitního (!) času sama se svým partnerem a 3 hodiny času pro osobní potřebu. Tuto techniku můžete vyzkoušet, pokud jste ve stresu, případně si někdo z vás dvou stěžuje na nedostatek porozumění, intimity nebo volnočasových aktivit (1).

Uvedená technika pomáhá rozbíjet rutinu, zvlášť když má pár děti, zlepšuje samotný vztah, dopřává prostor pro relaxaci, koníčky i přátele. A je úplně jedno, jestli toužíte po dlouhé koupeli s bublinkami, večírku s kamarádkou či filmovém večeru (pikniku) na podlaze v obýváku. Každý z vás by měl mít možnost nakládat se svým časem po svém (1).

Já, ty a my

Proto se s partnerem domluvte, kdy spolu zajdete na večeři (ideálně bez telefonů a jiných rušivých elementů), zahrajete si squash, půjdete se projít do přírody. To vám může pomoci zapamatovat si, co se vám na sobě líbí, a oživit jiskru. Zároveň si ujasněte, kdo z vás a v jaké dny vyrazí ven bez protějšku, konečně uplatní poukázku na masáž a zapíše se na kurz moderní kaligrafie (2).

Opravdu pravidlo potřebujete?

Pokud tápete, zda pravidlo upotřebíte, odborníci jej doporučují i v případě, že jste velmi zaneprázdněni, staráte se o své děti i kariéru. Abyste se necítili přepracovaní či zneužívaní v rámci společenského systému, vydechněte a konečně něco udělejte jak pro sebe, tak pro svůj vztah. Poté, co 3×3 vyzkoušíte (kupříkladu na jeden měsíc), možná zjistíte, kde máte mezery a co je třeba zlepšit. Následně s partnerem prodiskutujte, jestli je týdenní frekvence párových setkání i výplň osobního volného času vyhovující. Podle toho pravidlo poupravte (3).

Zdroje: (1) www.thelist.com/1211054/the-3x3-rule-in-relationships-can-help-you-secure-quality-time-with-your-partner-and-yourself/, (2) www.marriage.com/advice/love/three-x-three-rule-in-marriage/, (3) názor autora






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat