Ženy konzumující pravidelně víno jsou štíhlejší

09.03.2010 | Zajímavosti

Víno k obezitě u žen nepřispívá. Podle rozsáhlé americké studie naopak ty ženy, které si rády dají skleničku vína denně, jsou hubenější než ty, které se vyhýbají vínu úplně.

Ovšem týká se to pouze střídmé pravidelné konzumace, která počítá s tím, že žena nevypije denně více než dvě deci tohoto nápoje. Podle expertů z Bostonu malé množství alkoholu tělo využívá jinak než energii získanou z potravy. Nemění alkohol hned v tuk, ale v játrech ho přeměňuje na teplo. Ovšem při nadměrné konzumaci alkoholu se proces zvrátí a i etanol je odbouráván a proměňován v tuk.

Doktor Lu Wang z Bostonu vyšetřil během třinácti let více než devatenáct tisíc Američanek. Všímal si u nich, jak se v průběhu let mění jejich váha. A zjistil, že ty ženy, které konzumovaly víno, přibíraly na váze nejméně. Nejlepší vliv přitom mělo víno červené.

Podobné blahodárné účinky vína na váhu u dospělých osob byly popsány už v několika podobných studiích z minulosti. Vždy se však prokázalo, že nejlepšího výsledku dosahují ti lidé, kteří se k vínu stavějí střídmě. Pijí ho sice denně, ale nikdy ne víc než dvě až tři deci.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat