Neustále kontrolujete mobil? Tohle vám to způsobí!

Neustálé sledování a kontrola mobilu či jiných technologií poškozují mozek a zhoršují kognitivní funkce. To, co si myslí mnozí o lidech, kteří neustále civí na displej a procházejí si příspěvky na sociálních sítích, už má první vědecké podklady. Kognitivní selhání – neschopnost řádně myslet a všímat si podstatných jevů – výrazně zhoršují výkony v práci, ve škole i v běžném životě.

Jinými slovy, podle psychologů z De Montfort University v Leicesteru, neustálé civění do mobilů a tabletů činí lidi hloupými.

„Tato selhání zahrnují celé spektrum hrubých omylů a obecný nedostatek pozornosti vůči okolí osoby zahrnuje dokonce i to, že lidé zapomínají, proč přešli z jedné části bytu do druhé,“ tvrdí doktor Lee Hadlington.

Lidé, kteří už trpí krátkými výkyvy v pozornosti, jsou více přitahováni moderními technologiemi, které jim ale bohužel nepomáhají učit se vyšší koncentraci, ale naopak schopnost koncentrace u nich zhoršují.

„Používáme technologie každý den, ale nechápeme, jak na nás působí. Nevíme ani, co se vlastně děje s našimi kognitivními funkcemi, když používáme tyto technologie, a to je docela důležité. Co ale z této studie už víme, je, že tady je statisticky docela významná skupina lidí, která používá internet ve svém telefonu velmi často a která zažívá selhání v myšlení a pozornosti,“ dodává doktor Hadlington.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat