Komentáře k článku

Ivča 05.03.2017

Každý si žije svůj život a je zodpovědný sám za to jaký si ho udělá :-p

Homo sapiens 05.03.2017

Děti jsem měl vždycky rád, ale nikdy jsem se necítil dostatečně zodpovědný, abych zplodil vlastní. Hrál v tom také strach, aby se nenarodil postižený jedinec. Dnes jsem rád, že mě má paní přesvědčila a máme dva zdravé a chytré pidilidi. Rozhodnutí té mladé dámy svědčí spíše o osobní nevyzrálosti. Proč volit tak radikální krok, když existují alternativy, jak předejít početí. Je to jako euthanasie z nudy. S nevratnými následky

marie Homo sapiens 05.03.2017

Děláte chybu když soudíte lidi jen podle sebe. Že jste Vy byl nevyzrálý, neznamená, že slečna to neměla promyšlené, ale hlavně se prostě na to necítí, doufám, že nemáte středověký názor, že když je to ženská, tak MUSÍ rodit ?? Musíte chápat, že Vy jako muž s tím nemáte žádnou práci, nanejvýš zaplatíte alimenty. Ale žena od okamžiku těhotenství musí naprosto změnit svůj život, často i pracovní ambice a vše ve svém životě podřídit jen a jen dětem, prakticky do konce života, pokud je chce je dobře vychovat, dát jim vzdělání a udělat ty děti štastné. To samozřejmě Vám mužům nehrozí. Proto také scestný náhled na rozhodnutí, která činí ženy, protože Vy jako muž je řešit nemusíte. Myslím, že mnoho žen kdyby mělo podmínky jako muži by se rozhodovalo, že ano, děti, proč ne? Vždyt si pak můžu dál svůj život, kdo ho musí změnit je jen ta matka ...kdo je tu sobecký, o tom by se dalo hodně diskutovat, ale ženy to rozhodně nejsou. Právě proto se ještě stále rodí děti...

Homo sapiens marie 05.03.2017

To je opravdu zvláštní. V nejmenším jsem nekritizoval rozhodnutí někoho, kdo nehodlá plodit děti. Jen způsob, jaký zvolila dotčená madam, jeví se mi poněkud pošetilý a zbytečný. A za to jsem od Vás schytal kritiku. Mimochodem ta první věta "Podle sebe soudím Tebe" sedí spíše na Vás. Dále s Váma nehodlám polemizovat, pokud nejste schopna porozumnět psanému textu.

Sára 05.03.2017

Slečnu Nelu naprosto chápu, sama to vnímám také tak. Jsem přece svobodný člověk a se svým tělem si mohu dělat, co chci. Je to jen mé svobodné rozhodnutí, které musí každý respektovat. Nikdo nemá právo kterékoliv ženě říkat, jak má naložit se svým životem a mateřstvím.

babetajana 05.03.2017

Mám tiři syny a dodnes nevím jestli je to dobře. Mám mrňavu vnučku a je to bžunda, můžu jí vrátit. A v dnešní době s vůbec nejsem jistá ,že by se o mě chlapečkové postarali.

jana 05.03.2017

Aby nikdy nemohla mít vlastní děti, tak by si musela nechat odstranit i dělohu. Pokud má jen přerušený vejcovody, tak může být oplodněná uměle a dítě donosit a porodit.

Petra 05.03.2017

Mit deti,je stejne dobre,jako je nemit.;-)

Hana 05.03.2017

Myslím si,že u každé ženy začnou bít ,ty pomyslné biologické hodiny ,u každé je to v jinou hodinu,a jinak,ale pak už bude pozdě a bude toho krutě litovat!

Ruda F. 05.03.2017

Já jsem již děda čtyřleté vnučky a neumím si představit větší radost a potěšení na to že máme vnučku.Vychovál jsem dvě dětí ještě za bývalého režimu a tak mě ta výcho va dětí nezruinovalá.Zato dnes je pořízení dítěte rovno pořízení drahého auta.Nehorázne ceny dětských výrobků,sunáru a jiných výživ pro kojence,předražené plínky,předražené oblečení,botičky a jiné dětské produkty.Mnohdy si říkám,proč jsem přivedl své dětí do takového marastu,kdy jsme si všichní myslelí že bude líp.A jak je dnes?Stát,misto aby se postarál o rodinu,tak mladým háže klacky pod nohy.Jo,pomáhá,ale komu.To všichní víme.

Lenka 05.03.2017

Dobrý den, jsem sice pyšnou matkou dvou dětí, kteří jsou již dnes dospělí, moc jsem je chtěla, a měla jsem štěstí, že se to povedlo ikdyž původní verdikt byl velmi negativní. Přesto velmi chápu rozhodnutí této mladé ženy. Bohužel ženy stále mají nálepku tvora, který se musí přizpůsobovat všemu a všem. Říkají ,,jsi svobodná rozhodni se sama," ale pak tě stejně ostatní ukamenují. OPATRUJTE SE!

Antibiotikum 05.03.2017

Tak to je neuvěřitelné. Článek je napsán proto, aby si lidi uvědomili, že to, že oni mají děcka jsou jejich smyslem života, pro někoho to tak není. Dokonce se v článku vyjadřuje o těch kydech, kdy jí dětní cpou ty nesmysla, že bude sama až bude stará, že je sobecká, nezodpovědná. K tomu se ona vyjádřila uplně normálně a rozumně, ale neeee! Tady je stejně banda netolerantních blbců, co mají potřebu tvrdit, jak je slečna Nela sobecká, nevyzrálá, jak bude litovat a mnoho dalších sranců .. Vystrčte si laskavě hlavy z prdelí a naučte se respektovat něčí rozhodnutí a necpat jim to, že VY jste nechtěli děti a teď jste šťastní nebo to, že děcka jsou to nejkrásnější a další žvásty. Pro někoho holt nejsou. Pro někoho je to jen hnusná, odporná brambora, která jim znetvoří tělo a zničí život. Howgh!

Šárka Antibiotikum 05.03.2017

Chápu ji a také odmítám dotazy, co bude dělat až bude stará a nebude mít děti, aby se o ni postraly.Ono totiž mít děti, ještě neznamená, že se o někoho ve stáru postarají,že?To si raději budu dělat peněžní zásoby a pak si služby na stará kolena zaplatím.To je jistější :-)A nemusím být pak rozhozená z toho, že mám dítě na druhém konci světa a nemá se o mě kdo postarat a prachy na zaplacení péče taky nemám.

Janule 05.03.2017

Je to její právo a je dobře, že se hloupí, sebestřední a namyšlení lidé nerozmnožují.

Romek 05.03.2017

Žena je užasný člověk, který vlastní to, co muž nemá: těhotenství, kojení, prsa, pohlaví, estrogeny, jemné rysy a v neposlední řadě intuice a mateřský pud. V tom článku u té ženy se asi neprobudil mateřský pud. Ubohá ta žena! Brrr.

Marie Romek 05.03.2017

Vy to máte nějak divné...proč brrr, jen protože se v ní zkrátka neprobudily pudy? Tak je mít nebude a proč by Vám to mělo vadit? Proto přece chleba levnější nebude. Ten Váš výčet, co obdivujete na ženách + hysterické brrr na mě působí jako výkřik netolerantního člověka. Ona rozhoduje o svém životě totiž, ne o Vašem víte...Já u žen obdivuji inteligenci, Vy ne?

Romek Marie 05.03.2017

:-D dobrý, přesně jste to trochu trefila. To Brr jsem si myslel něco jiného v tom smyslu, že kdo nechce a udělá sterilizaci - to je jak zásah do vlastního těla. Já napřiklad respektuji řádové sestry, které odevzdají Bohu svoje mateřství, že po celý řeholní žívot nebudou mít vlastní dětí. To je jejich velká oběť Bohu. Užasné rozhodnutí pro lásku k Ježíši. A ta žena v tom článku to je trochu jiné kafe - proto říkám brrr

Marie Romek 05.03.2017

Víte, v tomhle světě je všechno možné. Tedy i to, že slečna může pocházet z nábožensky založené rodiny, kde potrat není možný a dokonce ani antikoncepce, že slečna může mít vážné obavy z dědičných chorob, zvláště psychiatrických diagnoz. Je toho mnoho, možná je i nesnášenlivost antikoncepce, když máte v rodině cévní a srdečné problémy, což je časté, ani Vám to doktor nepředepíše, aby Vás nezabil, co žena přehodnotí, než se rozhodne k takovému kroku. A je dobře že jí vyhověli, až už důvod má žena jakýkoliv. U mužů se sterilizace provádí častěji než byste si myslel, ale toho si nikdo už nevšímá. Možná je i fobie z porodu, což muži nikdy nepoznají...V každém případě je to jen na ní, my nemáme právo ji soudit.

Marie Marie 05.03.2017

Jinak vážený pane, jeptišky žádné mateřství neodevzdávaly, mateřství nastává až v okamžiku, kdy se žena stane matkou a to ony nikdy nebyly. Dále, napadlo Vás také, jako napadlo mě, že ty ženy utíkaly do kláštera z toho důvodu, že se nechtěly vdát a mít děti a společnost jim neumožnovala, aby se uživily samy? Proto tam šly většinou dívky z takzvaných lepších rodin, nikdy ne služky, děvečky atd.

Romek. Marie 05.03.2017

To je taky pravda. Hm. A prosím o jednu píseň z filmu Dáma na kolejí: Marie ... Marie ... Marie ... Marie ... ... odpusťe mu, paní Kučerová ...

sleky 05.03.2017

Je nemocná..

Romek. 05.03.2017

Právo neprávo stranou. Pamatujme, že žijeme pro druhé a ne pro sebe. Kdo chce žít jen pro sebe, pak kdo dostane pomocnou ruku? Pokud takto bude dále pokračovat tato generace smyslějící jen pro sebe, pak už to nemá ani smysl žít, protože egoismus a sobectví umrtvuje a přežírá žívot. Ježíš položil život pro druhé, abychom žili. Buďme rádi že žijeme pro druhé. Poděkujme maminkám, jak o nás obětavě staraly, proto jsme tady. Sobecký člověk není schopen obejmout druhého. A vy říkáte právo neprávo to je jako "dělejte si co chcete, mne to netýká - je to váš problém, ne můj" - to je absolutní sobectví na plné čáře a co pak potom naše dětí budou dělat??? Naše chyba!!! Pamatujme si to dobře. Líbejme maminkám jejich ruku, že jsme neumírali, líbejme ruku tatínkům, že jsme neumírali. Poděkujme jim.

Vera 05.03.2017

Je mi 68, bezdetna, sama a zivot je krasny. Zalezi jak si ho udelate .. Je jen vas.. Vase rozhodnuti je rozumne v tomto prelidnenem svete.

Marie Vera 05.03.2017

Rozumný názor. Patrně jste demokraticky založená osobnost, která nechává lidi žít jejich životy a nesnaží se vnucovat druhým své názory o které nemají zájem, protože mají vlastní mozky a dnes každý ví co chce - většinou ano. A lidé se neradi chovají jako stádo, že když mají ostatní děti, co by řekli kdybych já je neměla...tak je mít musím, je překonané myšlení. Na stará kolena prodat byt, nebo dům, pokud už nejsem soběstačná a lze jít do dobrého DD, dožít tam v klidu stáří a nikdo nečeká až umřu...rozumné ženy se často ani nevdají, co s mužem, vezmete si ho a máte spoustu problémů, které jste dříve neměla...I tak lze žít a je to správné. Protože když neubližuju druhým, mám právo žít, jak chci žít já a ne jak to chtějí třeba sousedé nebo zapšklí příbuzní.

Hans 05.03.2017

Její život je zcela zbytečný a měla by být utracena

Marie Hans 05.03.2017

Vy musíte být hrozně frustrovaný nebo si děláte legraci z lidí...Doufám, že to druhé.

Simone Hans 05.03.2017

To myslíte vážně? To pak jsou zbytečné životy všech žen, které nemohou mít děti, i když by je chtěly?

Hanka 05.03.2017

Nela se rozhodla jak to cítila A je jen její rozodnutí.Tak nechápu proč ji některé lidi odcizují.

Simone 05.03.2017

Tato mladá žena má můj obdiv. Také nechci přivést do tohoto světa dítě. Žena není ženou, protože je matkou. Žena je ženou, protože se tak narodila. Nevybrala si své pohlaví. Je především člověk, a proto má právo se rozhodovat, co je pro ni důležité sama za sebe - ne na základě společenských konvencí.

Pavel Hrbáček 05.03.2017

Asi má jiné hodnoty,ale až na stáří některé z aktivit skončí nebo je nebude moci ze zdravotních důvodů dělat a do života vstoupí nuda tak kdoví co bude říkat. Každý ale svého štěstí strůjce a je to její boj,který je nutno respektovat

Marie Pavel Hrbáček 05.03.2017

Není to žádný boj, to jste špatně pochopil, je to její rozhodnutí o tom, jak chce žít. Tedy rozhodnutí o svém vlastním životě. Ona nebojuje, proč by bojovala?

Katka Pavel Hrbáček 05.03.2017

Znám hodně rodin, které ačkoliv mají dvě i tři děti, tak ve stáří jsou osamoceni. A ještě se navíc trápí, že na ně děti nemají a nebo spíše nechtějí mít čas. To že máte děti Vám ve stáří nezaručí, že budete šťastni. Myslím, že záleží spíše na každém z nás, než na tom zda máme, nebo nemáme děti.

Tomáš 05.03.2017

Její volba, její rozhodnutí. Ze všech svobod, které člověk má je právo rozhodnutí o svém životě to nejsvětější. Kdo děti chce ( a může ), ať je má, kdo nechce, ať je nemá. Je to jeho volba, je to o jeho životě a úplně nechápu, kde se v lidech bere tolik zášti .....

Simone Tomáš 05.03.2017

Souhlasím. Také nechápu, jak může někdo reagovat tak nenávistně na svobodné rozhodnutí jedné mladé ženy, kterým ona nikomu neubližuje. Většina lidí prostě nesnese, když někdo dělá věci jinak.

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat