Komentáře k článku

normální člověk 05.03.2017

Ženskou která nechce děti bych poslal do háje, to snad neni možný ty vole, ve 29 se nechá sterilizovat, pak bude jednou brečet jak byla blbá.

Jitka normální člověk 05.03.2017

Odhaduju, že slečna Nela by na někoho, kdo druhé oslovuje ty vole, taky nebyla zrovna zvědavá.

Honza Jitka 06.03.2017

Sic to není reakce na mě, dovolím ale si k tomu něco říct. Radši oslovovat "vole" než být tak blbá a patrně i nafrněná, jako dotyčná Nela... O pár komentářů níže jsem psal něco o tom, co znamená vážit si života a jaké sobectví je takové "rozhodnutí". Kdyžtak koukněte, nebudu se opakovat.

moravačkaaja-17 normální člověk 06.03.2017

myslím si to samé.Na druhou stranu,lepší takhle než rodit jedno dítě za druhým a hodit to do popelnice

Jitka Honza 06.03.2017

Blbý a nafrněný je pro mě člověk, který odsuzuje druhého a povyšuje se nad něj jen proto, že chce dotyčný žít život jinak než on.

Marta 05.03.2017

Nad jejím rozhodnutím se pohoršují nejvíc ti, kteří nejsou schopni řádně vychovat dítě - ráda bych poznala ženu, která opravdu, ale opravdu chtěla vždycky aspoň sedm dětí, přestože nemá kde bydlet, nemá práci a tudíž ani peníze a nakonec ani zodpovědného partnera, který by tuto "radost" s ní sdílel... Já své děti miluji nede vše, ale kdybych byla znovu mladá a věděla, co rodičovství obnáší, tak bych se rozhodla stejně jako Nela;-)

Fanda Marta 05.03.2017

Jste vzácně upřímná. A jsem si jitý, že jste byla lepší máma, než všichni ti o povinnosti a nesobeckosti křičící moralisti tady... ono je to křičení totiž podezřelé :-)

Karel 05.03.2017

Podle procenta u první možnosti ankety je jasné věkové složení respondentů:)))) Asi bych před lety,jako nevybouřenej puberťak hlasoval podobně,dnes vím,že opravdovej život je někde jinde....k tomuto zjištění se ale musí každý dopracovat sám,někdo nikdy a toho je mi líto:(

Sis Karel 06.03.2017

Puberťáci s přítelem nejsme a hlasujeme pro první možnost.

Haasst30y Karel 06.03.2017

Takže Karle, puberťák už nějaký pátek nejsem. jsem dospělý pracující člověk. a hlasoval jsem že nechci děti NIKDY! takže nepaušalizuj ne všichni kdo mají jiný názor než ty jsou děti. Naopak tobě musí být tak sedmdesát a seš nasranej že ti nikdo nebude vydělávat na důchod? chudáčku hloupý..:-D

Svatopluk 05.03.2017

lDobrý večer je mi 59 let, jsem muž mám dva syny, nikdy jsem žádný komentář nikam nepsal.Když jsem si přečetl o slečně která se nechala dobrovolně připravit o možnost mít děti , tak je mi hrozně smutno.Jak jsme jako generace zklamali , nedokázali jsme vychovat novou generaci která by pochopila co je život.Možná se ani nemusela nechat uměle zneplodnit protože dítě si vybírá rodiče ne že rodiče si řeknou ,tak a teď budeme mít dítě , to by bylo moc jednoduché a děti by mohl mít každý kdo si vzpomene.Ale takto není je moc žen které by chtěli ale nejde to.Tato žena aby asi nikdy neotěhotněla ,protože tu by si žádné dítě nevybralo.Přeji ji aby si užívala života dokud to jde.Jeden citát říká: Když jsi se narodil všichni se smáli a ty jsi plakal , žij tak , aby jsi se smál a všichni plakali až budeš jednou odcházet.Snad se bude smát...

M. 05.03.2017

upřímně já si myslím, že je to každého věc. Já se rozhodla už v patnácti, že děti mít nebudu, je mi přes třicet a nelituji. Sterilizovaná nejsem, ale stejně je nechci, nemám k nim žádný vztah a i když mám neteř a dva synovce, které znám od kolíbky, jednoduše mi slovo děti nic neříká. Ví to nejbližší a ti to respektují, zbytku je do toho houby je to jen moje rozhodnutí

LADA M. 07.03.2017

TO JE VELICE ROZUMNÉ

Honza 05.03.2017

Jak režim podsouvá lidem, aby se nemnožili... Aby byl rozbit tisíce let fungující rodinný model... Jeden by se zblil, když to čte a co hůř, když dopady této prasečí propagandy vidí. Goebbels byl břídil proti dnešním médiím. My jsme o dítě přišli v 9. měsíci, z ničeho nic se malá uškrtila na pupeční šňůře, kterou felčaři neviděli či vidět nechtěli. Nikomu bych tento zážitek nepřál, ani nejhoršímu nepříteli. Asi někteří médii zblblí lidé potřebují něco takového prožít, aby si uvědomili, že si mají života vážit a že momentální konzum a požitky na úkor budoucnosti nejsou tou správnou cestou. A jaké sobectví je být zdravý, ekonomicky normálně činný a rodinu nezakládat, protože to zrovna není "in"...

Fanda Honza 05.03.2017

To, co jste prožili, je hrozné. Odsuzovat druhé, kteří mají jiné priority než Vy, ale ničemu nepomůže. A požitky a konzum na úkor budoucnosti, milý pane, provozujeme my všichni, všichni v Evropě, dětní nedětní, co chodíme nakupovat, jíme maso zvířat chovaných ve strašných podmínkách a krmených sójou, dovezenou z Jižní Ameriky, kde se pěstuje na plantážích, kde byl původně plodný prales, a místní umírají hlady. (Já ho tedy nejím, ale 99% lidí ano). Naše orná půda je v šíleném stavu, pesticidy ve všem, oceány zamořené plasty...a tak bych mohl popsat dalších mnoho stran.

Jitka Honza 05.03.2017

Netušila jsem, že slečna Nela ze Slovenska a Bety.cz jsou "režim". A přijde mi dost komická představa, jak někdo děti chce, pak se dozví, že Nela ze Slovenska šla na sterilizaci, a najednou je už nechce. Potkala Vás osobní tragédie a to je smutné. Ale nedává Vám to právo kopat kolem sebe a urážet lidi, kteří mají v životě trochu jiné priority.

Fanda Jitka 05.03.2017

Dobře jste to vystihla. Tohle (ne)myšlení je komické i nebezpečné zároveň...

george 05.03.2017

Škoda , že takové rozhodnutí neučinila Tvoje matka

Hoho george 05.03.2017

Rozplakal jsi mě - smíchy. To mi do ní děláš, že je to pro tebe takový problém? Jdi si radši hrát na píseček, tady se baví dospělí, co mají nějaké základy slušného chování.

hugo george 05.03.2017

ok, přesně

Fanda hugo 05.03.2017

Škoda, že tolik lidí víc mluví než myslí...

Jana hugo 05.03.2017

právě toto si říkám já o tobě!

Hoho 05.03.2017

Statistika hovoří jasně. Čím inteligentnější, tím méně dětí. Tak se starejte, já jdu myslet, a ten zbytek nechám na Vás. :-)

Natalie z Prahy Manesova. 05.03.2017

Nikdo nema pravo nikoho odsuzovat.Clovek to 9 mesicu nosi v sobe. Pak skolka skola studia a pakd treba spadne do drog a zabije i vlasrtni matku. tak kdyby mohla ted by uz deti nikdy neporizovala.Same starosti a pak Vas upichne do LDN a chodi Vam pro vas duchod. Malo ktere deti odvdeci rodicum dobrem. Tak slecna je krasna a at si uziva zivota. Drzim ji palci Natalie

Darina 05.03.2017

Je mi 43 let a od svých 23 let jsem věděla, že děti nikdy mít nebudu. Nemám je. A každý den jsem vděčná za to, že můžu žít život podle svých představ a nelituji ani jednoho dne. Partner má stejný názor jako já. Myslím si, že nemít dítě je naprosto v pořádku a mělo by být plně respektováno.

Klára Darina 05.03.2017

Je to Vaše rozhodnutí a nikdo Vám ho nebere. Asi za to nemůžete, ale příroda to chtěla jinak. Dala Vám k tomu tělo, ale ne psychiku.Byla jste tak ošizena o něco krásného, co Vám nic jiného nevynahradí. Vím to od svých rodičů, kterým jsem se narodila až po 16ti letech plně prožitého manželství bez dítěte.

Jitka Klára 05.03.2017

Další člověk, který si myslí, že jak to má on, resp. jeho rodiče, tak to musejí mít všichni. Holt někomu příroda upřela mateřský instinkt, někomu schopnost empatie.

to je jedno 05.03.2017

Klasické okno Overtona - ako z neprijateľnej veci urobiť bežnú prax. Má to niekoľko etáp. Toto je podľa všetkého prvá, keďže je to spoločensky "neprijateľné". Na poslednej etape bude zrejme sterilizácia úplne bežná a považovaná za spoločensky prospešnú.

Peter 05.03.2017

Bude toho litovat, 4,5 miliardy let starý instinkt rozmnožování nelze potlačit.

Jitka Peter 05.03.2017

Ale lze, přesněji řečeno někteří lidé ten instinkt mají hodně silný a množí se jak diví a někteří ho naopak nemají vůbec. Celou historii to tak je, proč tedy nyní ta snaha nutit lidem, aby žili všichni úplně stejně?

Magráta Česneková 05.03.2017

S rozhodnutím bezdětnosti nemám problém, ale požadovat respekt bez respektu? („Neumím si představit, že bych nesla odpovědnost za život a zdraví jiného člověka, to je podle mě velmi sobecké.“ či dávat do rovnice "mít dítě" = "stát u sporáku, žehlit a přebalovat"). To svědčí buď o tom, že autorka má v tomto směru ještě leccos nedořešené nebo o tom, že pisatelka je ryze imaginární postava.

achiv11 05.03.2017

No, hlavně že ti "nejinteligentnější" a také ti, kteří sem přichází jako "uprchlíci" budou mít dětí hodně - jen tak dál. Naše populace zřejmě vyhyne... :-(

aha 05.03.2017

Aha, tak opět těsně vedle...

Lena 05.03.2017

To je dobře, že lidé s takovými názory vymřou. Přežijí jen ti, co umí něco hezkého zachovat.

Jitka Lena 05.03.2017

Mám pro Vás špatnou zprávu - život nepřežije vůbec nikdo.XD

Fanda Lena 05.03.2017

něco hezkého zachovat a díky tomu přežít... jak dojemně umíte psát o dětech, o živých bytostech. Takoví rodiče jako vy jistě vědí, že je mají jen půjčené, postavit do života a nechat jít po svém, taková si do nich jistě neprojektují své nepslněné ambice a sny a nenutí je, aby tak vylepšily jejich pos...životy...

Fanda Jitka 05.03.2017

XD

Ela Lena 05.03.2017

Přežijí? :-D Znáte elixír nesmrtelnosti?:-D

Ela Ela 05.03.2017

Člověk přežije jen ve svých dětech. Ale to Vy asi ještě nechápete.

Ela Ela 05.03.2017

Asi:-D A nikdy nepochopím. Mám jinak nastavený život.

Fanda Ela 05.03.2017

Člověk přežije jen ve svých dětech... jak sobecký přístup...

Pavla 05.03.2017

Je mi jí líto, hlupáčka. Nikdo ji nebude v životě mít rád tak, jako vlastní děti.

Jitka Pavla 05.03.2017

Pořizovat si děti, aby mě měly rády nejvíce na světě? To zní dost sobecky.

Fanda Pavla 05.03.2017

Hluboká láska může existovat i v jiných vztazích, nežli jen mezi rodiči a jejich vlastními dětmi. Tu asi nikdy nepoznáte. Ale ani to pro mě není důvod, abych Vás musel litovat. Zato vy tu lítost asi ráda rozdáváte - tak si poslužte :-p

Fanda Jitka 05.03.2017

XD

Muriell Fanda 05.03.2017

Naprosto s vámi souhlasím.

Pavla Fanda 05.03.2017

Je mi skoro 80, ve svém životě jsem zažila spoustu lásky, v různých vztazích, to si ani nedovedete představit. Ale ta dětská je ta nejhezčí. Té se v životě nic nevyrovná. Mám tři děti a vím, že nikdy nebudu sama. A když vám vlastní děti řeknou - děkujeme, že jste nám dali sourozence, není o čem diskutovat. Ještě se divíte, že lituji lidi, co to nikdy nezažijí?

Jitka Pavla 05.03.2017

Mě spíše překvapuje, že v tomto pěkném věku ještě stále nechápete, že to, co dělá šťastnou Vás, nemusí nutně dělat šťastným někoho jiného.

Fanda Pavla 05.03.2017

Divím. Je tolik lidí, kteří lítost potřebují spíš. Kterým dítě umřelo, onemocnělo leukémií, kterým umřel milovaný partner, kteří z nejrůznějších důvodu skutečně velmi trpí. Ale to, že tu diskutujete v téměř 80 letech obdivuji (samozřejmě pokud je to pravda)

Fanda Fanda 05.03.2017

Mimochodem, bližší jsou mi lidé, kteří řeknou, že je to láska prostě jiná. Ne větší nebo menší. Protože dovedou i svého partnera milovat plně, hluboce, oddaně, zkrátka v dobrém i zlém...

Muriell 05.03.2017

Jak bude vypadat populace v roce 2100? Bude mít kde bydlet? Víte kolik odpadu vyprodukuje jeden člověk? Víte že na tý planetě kterou zaplavujeme nesobeckými konzumenty a strávníky žijeme? Já že jsem sobecká!?

Ela Muriell 05.03.2017

přesně

Annerl 05.03.2017

Děti mít taktéž pravděpodobně mít nebudu. Jsem nejstarší z pěti děti s velkými věkovými rozdíly, od raného věku až do jedenadvaceti let jsem prakticky dělávala chůvu. Nejprve jsem bydlela s mámou, pak s tátou a každý z nich měl ještě další děti. Máma nás vychovávala sama spolu s babičkou. Obě dvě k nám byly kruté (sexuální urážky v dost raném věku, dva roky jsem tajila, že už menstruuju a pak následovaly jen výhružky typu - když dojdeš s parchantem, půjdeš na potrat - paradoxně jsem byla pannou hluboko do dvaceti), vybíjely si na nás vztek na otce a kolikrát přes nás tátu vydíraly. Máma je jinak hodná ženská, ale to, jak s náma zacházela ještě takových sedm let po rozvodu, na náš vztah mělo významný dopad. Nebyla, není a nebude to nejbližší člověk, kterého mám. Je to máma, mám ji svým způsobem ráda, ale není to člověk, za kterým bych šla, kdyby mi bylo ouzko. Na to jsem bohužel musela mít vždycky jiné lidi. I to je jeden z důvodů, proč nepociťuji potřebu mít děti, ve mně samotné je to zraněné dítě, které tehdy nemohlo nikam utéct. I tohle jsou bohužel rodiče... Ten další pocit je, že mám vlastně "odchováno" a nepotřebuji to opakovat (skutečně jsem se o mladšího bratra starala např. i v noci, na úkor školy, když byla kupř. máma nemocná). Další problém je opakující se psychické nemoci v rodině. Už jen tuhle zátěž nechci přenášet... Peníze ani kariéra pro mě moc význam nemají. Chci akorát dělat to, co mě baví, i když peníze jsou za to mizerné. Děti mám paradoxně jinak moc ráda, vymýšlím programy pro děti a sama jsem mezi dětmi oblíbená. Ráda také dobrovolničím a pomáhám ostatním. Bohužel, víc sobců jsem zatím potkala mezi lidmi s dětmi, než mezi bezdětnými. Často si své ego zvyšovali skrze své děti... Na smrtelné posteli můžete zůstat sám i bez dětí. U nás v rodině zůstal v každé generaci někdo bezdětný - nikdy neumřel sám, vždy byl součástí širší rodiny. Přála bych si, aby to u mě bylo podobné.

Ela Annerl 05.03.2017

Jak hodně Vám rozumím.

Fanda Annerl 05.03.2017

Víte toho o životě mnohem víc, než všichni ti moralisti, co si tu honí ega a léčí vlastní komplexy. A i přes vše, co jste musela prožít jako bezbranné dítě, je z Vašich slov cítit láska a pochopení - a také moudrost. Přeju Vám šťastný a naplněný život, ke kterému Vy vlastní děti jistě nepotřebujete :-)

Hela 05.03.2017

Dříve měli nejvíc dětí ti nejchudší. A nikdy se lidé neměli lépe než my teď. Že by naši předci byli moudřejší? Jinak bychom tady možná ani nebyli.

Jitka Hela 05.03.2017

Nejvíce dětí stále mají ti nejchudší, to i ve světě - dost jim jich totiž pomře, tak aby aspoň nějaké zbyly. Navíc dítě je u chudých vítaná pracovní síla. A taky není na antikoncepci, popř. ji zapovídá víra. A že bychom tu nebyli? Spousta lidí, která by tu mohla být, tady není. Málokdo dnes rodí nepřetržitě až do smrti. Většina rodin má 2 či 3 děti. Přitom by jich mohly mít třeba 20. Ale 17-18 dětí se nenarodí. Sobectví?:-P

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat