Komentáře k článku

Víťa 05.03.2017

Je její věc, že nechce děti, ale má to přece i společenské konsekvence. Společnost zařídala na základě rozmnožování mimo jiné u důchodový systém. Takže každý kdo se rozhodne nemít rodinu a "sobecky" prožít svůj život, by se měl jít odhlásit z důchodového systému a na svůj důchod si spořit sám. Je báječné, jak tito jedinci potom stojí u důchodové pokladny a přijímají platby od dětí těch, kteří věnovali část svého života právě dětem.

Lumík Víťa 05.03.2017

To je trochu krátkozraké, nemyslíte? Ženy na mateřské čerpají odkud? A pokud mají třeba 4 a více dětí a jsou polovinu života na dávkách (a nemyslím jen jistou skupinu). Navíc já, kdybych měla dítě, tak z něj vyroste nejspíš citově nevyrovnaný jedinec, který třeba začne fetovat či jinak škodit a bude pro společnost akorát přítěží. Většina nemilovaných dětí totiž končí takto. Byla bych ráda, kdybyste přestal absenci mateřských citů označovat za sobectví, za to člověk nemůže a vynutit si city nelze! A já prostě vím, že bych svému dítěti nemohla dát tolik citu, které by potřebovalo, prostě to v sobě nemám. Proto mám jít asi rovnou skočit ze skály, co? Proboha lidi, proč jste tak zlí a neschopní akceptovat jinakost ostatních?

neregistrovaná Víťa 05.03.2017

tak to se budu muset jít odhlásit z důchodového systému, protože dle vás jsem vlastně stejný parazit. děti chceme a léta se nedaří. přitom budu pravděpodobně pracovat déle, nebudu nikdy na rodičovské dovolené, tudíž nebudu nikdy pobírat mateřskou, která jde přece taky ze státní pokladny?! tudíž kromě toho, že ta prázdnota neskutečně bolí, jsem dle vás sobec..protože výsledek je u nás stejný jako u slečny...žádné děti.

Monika neregistrovaná 05.03.2017

Samozřejmě, že jste někde jinde. Chcete děti, ale nemůžete, má zcela jinou logiku, než ten co opravdu nechce. Samozřejmě, že i ten co nechce může být hodný a obětující se člověk, ale holt je "jiný". A až převládnou ve společnosti ti "jiní" v rámci svobody, demokracie a dalších vymožeností "moderní" společnosti, tak pak teprve budeme koukat.

Cz Monika 05.03.2017

Odhlasit z duchodoveho systemu by se mnelo 85% cikanu !!!! Jen pobiraji davky a nedelaji a vychovavaji dalsi pijavice a vyzirky. Nic vic asi tak. Slusny clovek skoro nema zadna prava a tydle paraziti maj vse a jen se jich zastavaji debilni slunickari a podobne organizace co parazituji na vsech co odvadi do systemu penize a debilni stat je podporuje tydle organizace myslete lidi kazdeho vec.

Monika Víťa 12.11.2018

Drahý Vítku. Kdyby to šlo, udělám to okamžitě. Protože kdybych si ty peníze , které mě opouštějí každý měsíc spořila sama pro sebe, žiju si na "stará" kolena moc pěkně někde v chajde na pláži. :-)

Miky 05.03.2017

Je to životní rozhodnutí a lidé jsou různí pokud to tak cítí je to v pořádku zřejmě nad tím nepřemíšlela u nedělní snídaně...

Irena 05.03.2017

Bez dětí si nedovedu život představit. I když si dnes mladá žena myslí, že nebude nikdy po dětech toužit, může se to v průběhu života změnit. Nechtěla bych se ošidit o nejkrásnější chvilky v životě. Myslím, že mám také jiné aktivity, ale ty s dětmi jsou nejhezčí. A dnes jsem už babička a věřte, že vnouče zase přinese do života úplně nové a nádherné zážitky. O to bych se nechtěla nikdy připravit. Ono to není jen a jen o přebalování dětí.

olga 05.03.2017

Je to naprosto věc každé ženy, jak se rozhodne. Nevím, že je někdo tak hloupí, že za to odsoudí.

Agnes 05.03.2017

Odsuzovat? Ne. Politovat. Jedině politovat. Není povinnost mít děti, není to norma. A plynou z toho mnohé výhody, když zůstane bezdětná: bude mít celý život mnohem lepší sociální pozici (na trhu práce, v kariérním postupu, v možnostech seberealizace všeho druhu), bude těžit z materiálního zvýhodnění (sama neinvestuje nic, ale bude užívat toho, co investovali jiní), bude možná ve větší psychické pohodě (rodičovství je nebývalá psychická zátěž, plynoucí ze zodpovědnosti, a ano, každý to nemusí "dát"). Nebude se potýkat s fyzickými důsledky těhotenství a porodu, a to je pořádný bonus. Bude-li se časem porovnávat se svými "dětnými" vrstevnicemi, její vlastní bezdětnost se ukáže jako skvělá životní volba... Jen se jí nesmí přihodit taková "zvláštní" věc - silný, zralý, plnohodnotný, autentický partnerský vztah. Dítě není - nemělo by být - nějakou fyzickou odnoží mého sebestředného "já", dítě je - mělo by především být - neopakovatelnou, fascinující příležitostí k vyjádření dvojjediného "my". Těžko ale vysvětlovat někomu, kdo to neprožil. Tato slečna zatím evidentně neví, oč by mohlo jít, a při sobeckém individualismu, který vykazuje, se to nejspíš ani nikdy nedoví, takže z jejího pohledu vlastně bude vše OK. Z mého pohledu jen další důvod k politování.

Miro Jurin Agnes 05.03.2017

Krásně napsané. Děti jsou naše budoucnost.V jakémkoliv systému a společenství.

Darwin 05.03.2017

Priroda to ma zmakle teda. Tenhle genofond neni potreba dal sirit..

Jerry 05.03.2017

Je to asi taková úchylka, jako být homosexuální. Prostě to tak v přírodě občas je.

Jana 05.03.2017

Myslím si, že slečna má právo se rozhodnout podle sebe. Možná, že to není jen nechuť mít děti a povinnosti tohoto druhu, možná i nemoc. Je možné, že bude časem litovat. V dnešní době je i možnost IVF, kdyby tedy změnila názor. Spíš bych řekla, že jedovaté komentáře nejsou na místě a nějaké hanění dotyčné taky ne.

helus 05.03.2017

Hlavně aby toho někdy nelitovala.

Lucipírek 05.03.2017

Myslím si, že je každého věc, jak chce prožít svůj život - určitě bych jí neodsuzovala, já bych si třeba bez dětí neuměla život představit, ale každého věc...........

marie Lucipírek 05.03.2017

Velmi správná a rozumná reakce od Vás. Jako se nikdo nerodí jako rozený instalatér, či ředitel věznice nebo továrny, tak se prostě některé ženy vymknou přírodě a netouží po dětech, protože se nerodí jako potencionální matky. Není třeba je litovat, protože žijí ve svém světě a jiný si neumí představit. S dětmi by byly neštastné a konec konců i ty děti. Proto ji považuji za velmi inteligentní a rozumnou. Rodit děti chce mnoho žen a proto to nijak nenarušuje společnost, jinak by nás na planetě nebylo zbytečně moc, skoro 8 miliard, bezdětná žena je prospěšná a často uspěšná ve své práci, z její práce jdou peníze na daně, které podporují školství, školky, přídavky, snížené daně rodinám s dětmi, takže se také podílí na výchově budoucích generací. Člověk má udělat to, jak se cítí, necítí se být matkou, tak nebude a stane se snad něco?

Pavla K2 05.03.2017

Proč by se žena nemohla svobodně rozhodnout , jak chce žít svůj život ? Jestli jí k životu nechybí děti a partner to respektuje, pak není důvod k rozčilování se nad tímto případem. Ublížit jí může pouze odchod partnera za jinou ženou z důvodu mít s ní děti...

MajkaB. 05.03.2017

Děti jsou nejkrásnější dar a slečna se o něj neuváženě připravila. Nikdy nepozná ten nádherný pocit držet v náručí malinkého človíčka, obdivovat jeho dokonalost a vědět, že je navždy součástí mě samotné. Nikdy nebude úplnou ženou, protože právě tento prožitek jí bude chybět. Jsem přesvědčena, že jednou bude trpce litovat - ne třeba za 10 nebo 20 let, ale jistě za 40 let. Bude sama... A té "ekonomické" části - ano, souhlasila bych s tím, aby se slečna sama postarala o svůj starobní důchod a pokud v mladém věku onemocní a nebude moci pracovat, tak i úhradu zdravotních nákladů. Ona totiž společnosti nedá nic jiného než svoje daně - a to jen v případě, že bude pracovat. Je to její rozhodnutí, ale dle mého názoru nerozumné rozhodnutí :-(

Vytočená MajkaB. 05.03.2017

*21* Kriste pane, to je zase mozkovej výblitek tohleto .. To, že pro Vás je smysl života vrhnout, neznamená, že to bude smyslem života každý. Někdo děcka nechce nejen z toho ekonomického hlediska. Kvůli tomu, že je to zbytečná koule na noze a podobně, ale taky třeba proto, že mu jsou děcka odporná a nehodlá si nějakou bramborou zkazit život a tělo .. Nechápu, proč tu zase omíláte to, co už slečna Nela vyvrátila v článku - ala - ta samota a stáří a další .. Ale jistě, protože Vy jste matka a tak musí být každej posranej z malých děcek jako Vy, že?

Zdenek Vytočená 05.03.2017

Víš kdo neměl vrhnout ? V tvým případě Tvoje máma, protože tak zbytečnýho člověka jako jsi Ty ..tak ten na tom světě opravdu být nemusí.... První zákon paní přírody je rozmnožování.. bez toho Ty hlupáku NIC ale opravdu NIC NEEXISTUJE ale to ty egoisto a kůže líná asi nepochopíš ... jenom Já Já Já....

Kafková MajkaB. 05.03.2017

Takže ona, jako každý pracující (ať zaměstnanec nebo OSVČ) platí zdravotí pojištění, ale proto, že nebude mít děti, nemá nárok na ošetření v nemoci? Za ty tisíce měsíčně, které to obvykle jsou??? Kromě daní platí také sociální pojištění, to jde na důchody, nikoli daně vy nevzdělaná omezená osobo! A jde také na podporu v nezaměstnanosti, možná se to bude hodit jednou i vám, pokud už jako parazit nefungujete, což u těch, co nejvíc křičí, tak bývá. Kdyby si mohla, a nebylo to tresné, vše místo placení daní, a soc. pojištění schovávat, věřte, že by si na důchod našetřila!

@ 05.03.2017

Každé věc jak prožije svůj život. *5*

Ela 05.03.2017

Myslím si, že je to opravdu volba každého, jak se rozhodne. Vždycky bude někdo pro a někdo proti. To je prakticky se vším a všude. Mně je 40, děti nemám a nijak po nich netoužím. Nemám k nim vztah a nebudu si je pořizovat jen z důvodu, že by se to tak mělo, či aby se na mě okolí nedívalo divně. Žiju život podle sebe, ne podle druhých, a děti v něm zkrátka místo nemají. Mám k tomuto rozhodnutí spoustu důvodů. Neodsuzujte lidi jen proto, že vy to cítíte jinak. Každý má právo rozhodnout se podle sebe.

marie Ela 05.03.2017

Ano, dávám Vám Elo naprosto za pravdu. Dneska je spousta špatně vychovaných dětí. Jejich rodiče, převážně matky tvrdí, že kvůli práci na děti nemají čas. Považuji to za nesmysl a alibismus. Ještě jsem u nás neviděla matku strhanou prací, která by denně volný čas netrávila na facebooku, diskuzích a dětem neohřála konzervu pro nedostatek času. Tyto matky, kdyby ty děti rovnou neměly, by udělaly nejlépe. Protože naše kriminály jsou přeplněné nevychovanými asociály a narkomany, co matinky sice porodily, ale dál už jim to bylo šumafuk. Takže od Vás opravdu rozumný postoj. Nebudu přece dělat něco, jen proto, že to tak dělají druzí, nejsem ovce ve stádu, jsem člověk, co má právo se rozhodnout, že nechce mít děti a tak nechápu ty výkřiky tady o tom litování a podobné bláboly... Proč je litovat, naopak lze jim jen závidět, že si dovedly ty ženy vytvořit život takový, jaký chtěly ony a ne co od nich vyžaduje či očekává stádo...tak to prostě je.

Ela marie 05.03.2017

Milá Marie, děkuji za odpověď na můj komentář. S tím, co píšete Vy, se také ztotožním. Už odmala jsem jaksi vyčnívala mimo ostatní a zůstalo mi to.:-) Rozhodně ani teď nejdu "se stádem" a jsem ráda, že dokážu vyjádřit svůj názor a nejsem s davem, protože se čeká, že to tak má být. Každý jednotlivec je originál a společnosti dá třeba i něco jiného než děti. Opravdu nechápu komentáře typu - můžu jen politovat, co budeme dělat ve stáří apod. Já mám takhle svůj život ráda a žiju hlavně přítomností a okamžiky, které nabízí den, do kterého se probudíte. Co bude za 10, 20, 30 let....,to nevím a myslím, že to neví nikdo z vás, tak proč se tím trápit, dělat starosti. Buďte šťastní teď, nevíte ani co vás čeká za pár minut...proto užívejte život! A ať je to s dětmi nebo bez nich, to už nechte na každém z nás.*5*

Helena marie 05.03.2017

Naprosto souhlasím...je na čase uvědomit si, že každá žena nemusí rodit děti...jsou i jiné naplňující role...je mnohem zdravější být v souladu sama se sebou a žít opravdově, než pak roli matky hrát či plnit špatně....to je horší!...člověk by to měl cítit v srdci...a je to tak se vším - ne jen s otázkou rodičovství....mimochodem ženy, které nejsou mateřské typy mohou mít jiný úkol pro společnost - a ten může být i ušlechtilý...třeba jsou to léčitelky, umělkyně, pečovatelky....nejdůležitější je vědět, kdo doopravdy jsem a podle toho žít a přispívat společnosti...

Monika Ela 05.03.2017

No ono je to tak nějak dané, že aby lidstvo nevyhynulo tak se rodí další děti. Samozřejmě ne každý má potřebu mít děti (mám tři syny). Samozřejmě, že argumentace těch co mají děti, je logická. Vychovala jsem tři lidi, stálo mě to peníze (dva VŠ, jeden ještě studuje gymnázium) a budou pracovat, tzn. budou se podílet na tvorbě důchodu a budou tedy peníze i pro ty co děti nechtějí (je potřeba odlišit ty co nemohou mít děti). A mě osobně to dává taky hlubší smysl života (nejsem věřící). Protože pojem "chci si užívat" znamená co? Pojedu na Kanáry, nacpu si někde v restauraci břicho, koupím si auto, zajedu si na vánoce do Paříže, koupím si "značkové" cosi? Hm, stejně umřou a co po nich zůstane? Pokud tedy nesou vědci, umělci atd. a nezanechají po sobě jiné hodnoty.

Ela Monika 05.03.2017

Pokud jste vychovala 3 děti a naplňovalo Vás to a cítila jste se šťastná, tak je to samozřejmě dobře. Ale já to tak nastavené "pro Vás bohužel" nemám. S tím užíváním života jsem to myslela úplně jinak. Jak píšete dovolená na Kanárech, Vánoce v Paříži, auto a nevím jaký další luxus, tak Vás můžu ubezpečit, že nic takového neprovozuji. Žiju relativně skromně a to užívání života je v maličkostech a radostech všedního dne a rozdávání optimismu a dobré energie dalším lidem. Na to nepotřebuju ani auto nebo luxusní dovolené a dárky. Stačí jít třeba na obyčejnou procházku, usmát se na kolemjdoucí...:-)

Magda 05.03.2017

To je dobré blbka,jde proti přírodě

Kačka 05.03.2017

Děti nemám, nikdy jsem je nechtěla a příroda to tak i vzala. Jsem jí za to vděčná a děti mi nikdy nechyběly a nechybí ani dodnes. Každý má právo na to rozhodnout se, co od života chce. Někdo se množí a někdo o to nestojí. A nepřipadám si divná jen proto, že jsem nechtěla mít rodinu.

Martina H. 05.03.2017

V 29 bych se za paní bila v prsa, že má pravdu atd., atd., ještě v 35 letech bych také tvrdila jaká je paní hrdinka, že si za tím stojí a tleskala bych jí. V 36 letech přišlo něco naprosto nečekaného - touha po dítěti, Bum, naprosto nečekaná rána, nečekaný pocit :-). Dnes je mi 44, mám sedmiletého syna a jsem neskutečně šťastná, že jej mám, změnil mi všechno. Sterilizace je nevratný krok, na který je dle mého v 29letech opravdu brzy...ale to vím nyní. V 29letech jsem snad i já měla podobné nápady. Ttakže asi tak, až se takto bude bít v prsa spokojená a šťastná bezdětná paní v 45letech, bude to super... v 29 je za mě brzy a nevíme co je život.

Carol 05.03.2017

Nemohu se dočkat, až se nechám také sterilizovat. Je mi 24 tak doufám, že snad do roku, maximálně dvou let už se to stane, je to mým snem odjakživa a je to pro tělo rozhodně lepší, než ho zahlcovat hormony z antikoncepce.

Jitka 05.03.2017

Kéž bych i já měla tu možnost nechat se sterilovat.Naprosto se slečnou Nelou souhlasím.Taky netoužím po dětech a ani nikdy jsem po nich netoužila.Je 32 a i teď vím,že po dětech netoužím.Když mi někdo řekne,že až budu stará,zůstanu sama.Ale to zůstanu i s dětmi.I kdybych jich měla deset.A co teprve výchova.Můžete se snažit jak chcete a stejně se chytnou blbý party nebo se pohádáte a děti se na vás vykašlou.A k čemu to všechno?Jen nervy,nervy a nervy.

karel Jitka 05.03.2017

Sterilovat se můžete ve Znojmě s okurkami

Milan 05.03.2017

Myslím si, že autorka se mýlí. Naopak dnes již žijeme v matriarchátu. Ženy, jako ona, si dělají co chtějí a jak sama říká, partner ji musí brát takovou, jaká je, jinak ať si jde. To přece není patriarchát. Naopak z mužů se stali trubci, kteří do ničeho nemají co mluvit. Hlavně ať hodně vydělává, je jí stále za zadnicí, aby jí mohl stále pomáhat a do ničeho nemluvit. Protože ona má přece spousty aktivit. Tedy přeloženo do normální mluvy, chce se jen bavit, nemít žádnou zodpovědnost ...

Podmínky a pravidla pro vkládání příspěvků. Diskusní příspěvky vyjadřují názor jejich pisatelů a redakce za ně nenese zodpovědnost. Redakce si vyhrazuje právo smazat příspěvek nebo obrázek, který obsahuje vulgární výrazy či fotografie, urážky nebo jinak odporuje dobrým mravům a zákonům ČR. Odstraněny budou opakovaně vkládané vzkazy, stejně jako odkazy, které se netýkají tématu nebo obsahují neplacenou reklamu.

Zdarma produkt k testování!

Staň se testerkou!

Reklama

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat