Štěstí nechodí po horách. Naučte se přivolat to své!

Psychologové si lámali hlavu nad tím, proč mají někteří lidé štěstí a jiní nikoli. Proč je tomu skutečně tak, že se někomu daří a jiného obchází pověstné „štěstí” mílovými kroky. Z jejich výzkumu vyplývá, že tzv. šťastlivci to mají v povaze. Jsou totiž otevření, uvolnění a důvěřiví. Tento přístup jim štěstí nepřivolá, ale umožní jim včas vidět příležitosti a chopit se jich.

Podle psychologů z University College London jsou právě tyto dvě podmínky pro tzv. šťastný život zásadní. Tedy aby byl člověk uvolněný, otevřený a důvěřoval životu. Tento postoj ho totiž činí připraveným včas rozpoznat a chopit se příležitosti, která se mu nabízí.

„Všichni tito lidé mají něco společného, za prvé vidí včas příležitost, která se jim nabízí. Za druhé se jí chopí a podniknou akci,” tvrdí doktor Stepan Makri z University College London.

Psycholog Richard Wiseman provedl na toto téma experiment. Skupině lidí předložil noviny a dal jí za úkol, aby si je prohlédla a spočítala fotografie v ní. Polovinu pokusných osob tvořili tzv. životní šťastlivci a polovinu naopak životní smolaři.

„V těch novinách byl také obrovský nápis: ‘Přestaňte počítat, fotografií je 43.’ A přesně podle očekávání si toho všimli šťastlivci a nevšimli smolaři. Je to tím, že šťastlivci jsou otevření a uvolnění, takže tolik nelpí na věcech a víc se jim daří. Naopak smolaři jsou úzkostní a neustále v napětí a příliš se soustředí na úkol, takže si nevšimnou příležitostí, které se jim nabízejí,” tvrdí doktor Wiseman k výsledkům své studie.

Pro smolaře, jež touží změnit svůj „osud“, má Wiseman doporučení: „Buďte otevření a přístupní druhým. Čím více lidí potkáte, tím více šancí vás potká. Buďte připravení odklonit se od svých plánů. Smolaři musejí narušovat své rutinní životy. Nebojte se chyb a selhání. Štěstí se usměje na lidi, kteří zkoušejí nové věci a kteří se nebojí, že to podělají,” tvrdí doktor Wiseman.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Kuřecí maso s rýží

(1 hlasů)

Smažená vepřová játra

(2 hlasů)

Langoše

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

194 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:56
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:01
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 9:54

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat