Prostreno.cz

Návyky lidí, kteří jsou v kondici. Zkuste se jimi inspirovat

Možná znáte někoho, kdo je nezlomný ve svých přesvědčeních, jde si za svým cílem, pravidelně cvičí a ani na oslavách si nedá byť jednu skleničku alkoholu. Takové odhodlání je záviděníhodné! Taky chcete jít ostatním příkladem? Mějte vlastní „rutinu“!

Lidé, kteří jsou fit, zdraví či štíhlí, mají své návyky a rituály. Bez nich lze úspěchu dosáhnou jen velmi, velmi obtížně. Co odděluje dosažení cílů od krachu? Tohle jsou návyky těch, kteří jsou obdivováni!

Cvičení – každý den

Chcete-li dosáhnout lepšího zdraví nebo atraktivnější postavy, budete muset do své každodenní rutiny zavést nějakou formu cvičení. Začít můžete něčím jednoduchým a nenáročným – například procházkami či joggingem. V podstatě nezáleží na tom, jaký typ pohybu chcete dělat, pokud si na něj uděláte čas každý den, nebo ho začnete považovat za svoji rutinu. Hlavně, aby vás to bavilo!

Časné vstávání

Žádné výmluvy! Kdo chce dosáhnout svého, musí pro to něco obětovat. Třeba i hodinu spánku. I vy se pokuste nastavit budík na dřívější dobu, než jste zvyklí. Samozřejmě, že v prvních dnech se vám to asi líbit nebude, ale zanedlouho vám víc času přes den přijde jako fajn nápad. Jakmile to uděláte, uvidíte výrazné zlepšení celkového zdraví.

Hodně vody

Hydratace je nezbytná pro udržení fungování orgánů. Taky vyplavuje toxiny poškozující vaše tělo. Nemyslete si, že žádné nemáte, každý je získává třeba i z jídla! Platí proto, že by dospělý jedinec měl, a to bez ohledu na roční období, vypít minimálně 8 sklenic vody denně.

Skvělá snídaně

Zdravá snídaně, která obsahuje bílkoviny, vlákninu, vitaminy a minerály, vám určitě poskytne podporu, jež potřebujete po celý den. Vejce, jogurt, celozrnné toasty, a dokonce i ovesné vločky patří jen k několika málo tipům, které zasytí a zároveň dodají organismu vše potřebné. Pochopitelně však také záleží na osobních preferencích.

Zaměření se na osobní pocit spokojenosti

Existuje mylná představa, že se musíte sedřít z kůže, abyste něčeho dosáhli. Je přece „nutné“ chodit do fitka a hýbat se, i když máte chřipku, nebo zrovna trpíte průjmy. Opak je pravdou. Nechtějte uspět za každou cenu a soustřeďte se na své pocity. Tělo vám samo řekne, kdy může a chce něco dělat. To ale neznamená, že si jeho signály začněte zaměňovat s leností. Na to pozor!

Motivace

Víte, že vám snaha nikdy dlouho nevydrží? Přidejte se k nějaké skupině, najděte si v tělocvičně známé. To, že se budou ptát, kde jste včera byli, vás může popohánět kupředu.

Pokud „jedete sólo“ a ve svém okolí nikoho nemáte, zaveďte systém odměn. Za každý měsíc cvičení (shozených 5 kil, menší konfekční velikost, pokoření hranice 10 kilometrů apod.) se odměňte.

Vlastní jídlo

Odpoledne vás honí mlsná a vždy si vyčítáte, že cestou z práce jste nuceni sáhnout po něčem nezdravém? Předcházejte tomu a připravujte si vlastní jídlo. Díky tomuto způsobu budete mít větší kontrolu nad složkami, které používáte, takže si snáze udržíte váhu – a to z dlouhodobého hlediska.






Sledujte nás na sociálních sítích:
Vložit můj recept

Reklama

Tip na večeři

Více tipů
Prostreno.cz

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit přes Bety.cz Registrovat