Zatočte s jarní únavou. Máme recept, jak na to!

S nastupujícím jarem přichází na tělo i jarní únava. Naštěstí ale existuje mnoho způsobů, jak se jí vyhnout nebo jí alespoň zcela nepodlehnout. Zároveň uděláte něco užitečného i pro své žíly.

Za všechno může zima

Ač se to může zdát neuvěřitelné, jarní únava vzniká už v zimě. Může za to jak snížení pohybových aktivit během nejchladnějšího období roku, tak i nevhodný jídelníček, který přes zimu jen málokdy obsahuje složky tolik pro lidské tělo potřebné – zeleninu a ovoce. Mezi další faktory, které se na vzniku jarní únavy mohou podepsat, jsou kouření a nadměrná konzumace alkoholu. Tomu se totiž v období zimy holduje nejen „na zahřátí“, ale velkou měrou se podílí i na bujarosti silvestrovských oslav. Jak se ale tedy jarní únavě vyhnout? (Čtěte také: Chcete být zdravé a štíhlé? Vsaďte na superpotraviny)

Sportujte

Nejlepší cestou, jak se jarní únavy a ospalosti zbavit, je začít sportovat. Při sportu se totiž vyplavují tzv. hormony štěstí, endorfiny, které jarní deprese zaženou. Navíc při aktivním sportu dochází i k posilování svalů, zvýšení žilního návratu a tím i ke snížení rizika, které plyne z křečových žil. Ideální jsou proto dlouhé procházky, plavání a kolektivní sporty.

Změňte jídelníček

S přicházejícím jarem je také třeba vyměnit i zimní jídelníček za jarní. Nemělo by v něm chybět množství ovoce a zeleniny. Důležité je totiž zvýšit především příjem vitaminů A, C a B. Stejně důležité je zvýšit i příjem tekutin. Ideální jsou v jarním období očistné čaje, které tělo nejen zavodní, ale obsahují i množství antioxidantů, jako je třeba beta-karoten, vitaminy C a E, z minerálů kupříkladu selen, zinek.

Myslete pozitivně

Už staré pořekadlo praví, že ve zdravém těle je zdravý duch. Platí to ale i naopak. Pokud bude člověk na jaře myslet pozitivně a nebude se jarní únavou příliš zabývat, možná vůbec nepozná, že na něj nějaká jarní únava přichází. Dostatek odpočinku, relaxace, setkávání se s přáteli, každodenní radosti či dopřávání si na druhé straně i chvilky pro sebe jsou v boji proti jarní únavě velmi účinné zbraně. Tak tedy s pozitivní myslí proti jarní únavě!
TIP Bety: Nevíte, jakými cviky zhubnout nebo posílit bříško? Chcete se zbavit širších boků? Zeptejte se ZDARMA naší profesionální instruktorky Petry z klubu Holmes Place

Převzato z: www.krecove-zily.cz






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat