Spíte málo? Pak nikdy nezhubnete

Kdo si nemůže dopřát denně kvalitní noční spánek a žije od rána do večera ve stresu, ten zhubne jen stěží.

Podle dietologů totiž kvalita a délka spánku výrazně zvyšuje šanci na hubnutí, přičemž ideální při dietě a cvičení je mít šest až osm hodin spánku denně.

Kdo spí déle, příliš času věnuje v neaktivnímu stavu, kdo ale spí méně než šest hodin, má vysokou hladinu stresového hormonu, který brání úbytku váhy. A navíc lidé, spící méně než šest hodin denně, mají velmi silné nutkání přejídat se a konzumovat nezdravé potraviny.

„Tato studie naznačuje, že když se lidé snaží zhubnout, měli by rozhodně dodržovat správný spánkový režim a vyhýbat se stresu. Pokud zrovna musejí čelit stresu a nemohou dostatečně psát, hubnutí by se měli vyhnout,“ tvrdí vědecký pracovník Charles Elder ze společnosti Kaiser Permanente.

V jeho studii bylo prokázáno, že po šesti měsících dokázaly bez problémů alespoň čtyři kilogramy váhy zhubnout ty osoby, které omezily příjem kalorií a zároveň se vyhýbaly stresu a spaly denně minimálně šest až osm hodin.
TIP Bety: Chcete zhubnout a nevíte, která dieta je pro vás vhodná? Zeptejte se ZDARMA naší profesionální instruktorky Petry z klubu Holmes Place

 






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

8 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:48
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 23:48
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 18:52

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat