Co jste možná netušili o spánku

Že nám spánek prospívá a měli bychom se mu oddávat tak často, jak jen můžeme, ví každý. Jsou ale věci, které tak rozšířené nejsou.

Ženy vs. muži

Kdyby byl spánek, respektive potřeba spánku, soutěž, měl by jasného vítěze – ženy. Ty totiž ve srovnání se svými mužskými protějšky potřebují v průměru o 20 minut spánku více. Díky tomu, že na rozdíl od zástupců „silnějšího pohlaví“ dokážou zvládnout více věcí najednou, zaměstnávají více i svůj mozek. A tak potřebují delší odpočinek. Takže pokud jste to vy, kdo každé ráno vstává dříve a připravuje snídani, zatímco váš miláček dospává, vyměňte si role – spánek jako ženy zkrátka potřebujete víc než on (a aspoň to máte vědecky podložené, takže vás nikdo nemůže nařknout z lenosti…).

Uspávači hadů

Máte-li problémy s usínáním, zkuste si pustit nějakou příjemnou hudbu, která vás příjemně uvolní a uspí. Že žádné takové album nemáte? Poradíme vám! Z nejrůznějších průzkumů vyplynulo, že nejúčinnější kapelou, alespoň co se spánku týče, jsou britští Coldplay (kdoví, jestli by je potěšilo, že jejich písničky fungují jako ukolébavky). Sáhnout ale můžete i po Alicii Keys, Mozartovi nebo Taylor Swift.


Jaké zaměstnání je pro vás to pravé?
Odhalím váš skrytý talent! Astroložka Anna

Hollywoodská fontána mládí

Když se jich novináři zeptají, co stojí za jejich skvělým a mladistvým vzhledem, odpovídají Penelope Cruz i Jennifer Lopez shodně – dostatek spánku. První jmenovaná kráska si dopřává 14 hodin denně, druhá pak nejméně 8. A když to zabírá na ně, proč by nemělo na vás? Za zkoušku to stojí, no ne?

Prevence kocoviny

Jestliže vás čeká v týdnu náročný večer a víte, že budete pít víc než obvykle, dbejte na to, abyste se několik dní před ním dostatečně vyspali. Je prokázáno, že spíte-li 5 dní špatně či nedostatečně, mají na vás 3 drinky stejný účinek jako 6 sklenic, pokud byste byli vyspalí. Takže chcete-li se vyhnout pořádné kocovině (která se v případě nedostatku spánku dostaví s velkou pravděpodobností a ve větší síle než obvykle), dopřejte si svých 8 hodin.

Vůně květin

Kromě dostatku čerstvého vzduchu v ložnici pomáhá zdravému a tvrdému spánku i vůně některých květin. Ale pozor, nesmí být moc intenzivní, to by vás taky mohla pěkně bolet hlava. Nicméně jemné aroma růží, jasmínu nebo levandule vás spolehlivě doprovodí do říše snů.






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat