Kromě jablek nevystavujte na lince žádné jídlo, zhubnete

Vystavujete na lince některé potraviny, aby kuchyně působila útulněji? Pak máte jistě nadváhu ve srovnání s těmi, kdo mají linku vždy zcela prázdnou a čistou. Podle amerických vědců je dobré v kuchyni vystavovat maximálně jablka. Po nich se totiž nepřibírá, ani když jich člověk sní hromadu. Ale jiné druhy potravin – třeba snídaňové cereálie – provokují chuť k jídlu, člověk jí častěji a tloustne.

Podle výzkumu z Cornellovy univerzity ve státě New York lidé, kteří mají na lince krabice se snídaňovými cereáliemi, mají v průměru téměř o devět kilo víc než ti, kdo mají linku zcela čistou a v kuchyni nic nevystavují. Nejhorší je vůbec vystavování slazených limonád, tyto osoby mají v průměru o dvanáct kilo více než ti, kdo limonády ukrývají uvnitř lednice či skříněk.

„Nicméně když vystavuje člověk v kuchyni mísu s jablky či jiným ovocem, váží v průměru o šest kilogramů méně,“ tvrdí profesor Brian Wansink z Cornellovy univerzity.

Pokud tak člověk chce být hubený, měl by se chovat jako hubení lidé. „Pokud hubení lidé mají čistou linii také v kuchyni a holé všechny plochy krom mísy s ovocem, neublíží vám, když uděláte to samé,“ tvrdí profesor Wansink.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat