Po vynechání cukru z jídelníčku klesne tlak a cholesterol už za 9 dní

Ne nadarmo se cukru říká bílý jed. Sacharóza skutečně působí vážné zdravotní komplikace a v jídelníčku by neměla být obsažena téměř vůbec. Když člověk cukr zcela vyloučí ze své stravy, klesne mu tlak a cholesterol už za devět dní poté. A nemusí přitom ani omezit celkové množství přijatých kalorií. Platí to zvláště u dětí.

Vyplývá to z experimentálního výzkumu vědců z Kalifornie. U dětí s vysokým krevním tlakem, vysokou hladinou krevní glukózy, nadbytkem tuku na břiše a vysokou hladinou škodlivého cholesterolu v krvi (celkově symptomy metabolického syndromu) vyloučili z jídelníčku cukr. Děti ve věku devět až osmnáct let směly jen ovoce, potraviny s přidaným cukrem nikoli. Za devět dní jim výrazně klesl tlak a hladina škodlivého cholesterolu.

„Tahle studie rozhodně dokazuje, že cukr je metabolicky škodlivý ne proto, že obsahuje mnoho kalorií, ale proto, že je prostě sacharidem… dokazuje, že cukr přispívá k metabolickému syndromu a že škodí výrazně zdraví,“ tvrdí profesor Robert Lustig z University of California v San Francisku.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat