Pánové, cvičení může vyléčit ranou fázi rakoviny prostaty!

Pokud je objevena rakovina prostaty včas, většinou je vyléčena. Ale muži můžou k uzdravení přispět výrazně především svým přístupem k celé chorobě a změnou životního stylu. Podle britských vědců je totiž intenzivní pohyb nejlepším lékem na ranou fázi choroby a pomáhá ji potlačovat.

Muži s ranou fází rakoviny předstojné žlázy by tak měli pravidelně běhat, plavat, jezdit na kole či velmi rychle chodit. Právě intenzivní pravidelný pohyb udržuje chorobu na uzdě a pomáhá ji rychleji potlačit.

„To by mohlo znamenat, že by méně mužů potřebovalo ozařování, chemoterapii a jiné silné metody léčby, které můžou být rozrušující a můžou mít vážné vedlejší účinky,“ tvrdí doktor Liam Bourke z Queen Mary University v Londýně.

Podle jeho prvních výzkumů by mohly až u třetiny pacientů být léčbou pohyb a cvičení.

Pokud teď v klinických testech dokážeme, že je to účinné a realizovatelné, mohlo by to znamenat hodně pro pacienty s touto nemocí,“ dodává doktor Bourke v rozhovoru pro deník The Mail.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat