Zasmějte se! Hodinou smíchu spálíte tolik energie jako při rychlé chůzi

Komediální pořady pomáhají hubnout. Ať už jsou to divadelní stand-up výstupy či televizní programy, pokud člověk u nich stráví hodinu smíchem, je to stejně jako by hodinu rychle šel. Tvrdí to britská bioložka a psychiatrička Helen Pilcherová, jež se zabývá popularizací praktické vědy.

Revizí několika desítek studií zjistila, že nejintenzivnější forma smíchu může spálit až 120 kilokalorií za hodinu. Ale výhodou je, že při tomto silném smíchu se posiluje břicho. A krom fyzických účinků působí samozřejmě také blahodárně na psychiku, neboť se při něm vylévají do mozku příznivé hormony.

Už jen mírné chichotání dokáže spálit deset kilokalorií za hodinu,“ tvrdí doktorka Pilcherová. To samozřejmě není moc, ale pokud se člověk během dne zasměje několikrát, výrazně to přispěje ke zvýšení energetického výdeje.

Při smíchu se aktivují vnitřní šikmé svaly břišní, které jsou nezbytné pro vypracování tzv. pekáče buchet na břiše. Smích také podporuje krevní oběh a představuje dobrý trénink pro srdce a cévy.

„Tato zpráva zvyšuje radostnou šanci, že sledování komediálních pořadů pomáhá vypracovat břišní svaly útokem na vnitřní šikmé svaly a to lépe než sed-lehy,“ svěřila doktorka Pilcherová magazínu Science.

Smích sice nenahradí sport a pravidelný pohyb, ale rozhodně přispívá ke spalování energie, posilování svalů břicha a oběhové soustavy či celkové psychické pohodě.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat