Padesátnice, nezatracujte pohyb! Řekneme vám proč!

Lidé středního věku jsou tou skupinou obyvatel, která by měla nejúzkostněji dbát na zdravý životní styl. Pokud něco zanedbala v mládí, je nejvyšší čas začít jíst zdravě a sportovat, chce-li stáří prožít ve zdraví a dobré kondici. Právě zdravý životní styl ve středním věku zdvojnásobí pravděpodobnost, že ve stáří člověka nebudou sužovat neduhy a vážné choroby.

Kouření, alkohol a sedavý životní styl jsou největšími zabijáky dneška. „Všichni máme tu moc formovat naše budoucí zdraví změnami dnes,“ tvrdí profesorka Sally Daviesová, britská epidemioložka.

„Mnohým chorobám, které ovlivňují lidské zdraví a zkracují aktivní život, lze předcházet. V současnosti dvaačtyřicet procent dospělých středního věku žije alespoň s jednou dlouhodobou nemocí, která zvyšuje riziko předčasného úmrtí či nemohoucnosti,“ dodává profesor Muir Gray v rozhovoru pro deník The Independent.

Jakmile člověk dosáhne středního věku, což se děje někdy mezi čtyřicátým a padesátým rokem věku, úroveň štěstí slabě poklesá. Nejvíce u těch, u nichž se začnou rozvíjet neduhy související s nezdravým životním stylem. Naopak nejšťastnější ze všech sociálních skupin jsou podle průzkumů senioři, kterým slouží zdraví a těší se dobré kondici.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

3 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:04
23 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:37
189 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:36

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat