Luštěniny pomáhají zhubnout a kila už se nevracejí

Luštěniny jsou velmi cenný zdroj bílkovin, vlákniny, minerálů a vitaminů. Podle kanadských vědců však hrách, fazole, cizrna a čočka pomáhají lidem také hubnout. Jídelníček bohatý na luštěniny skutečně pomáhá spalovat nadbytečné kilogramy. Ale navíc je také prevencí jojo efektu, tedy zpětného přibývání na váze po výrazném zhubnutí.

Luštěniny jsou bohaté na bílkoviny, vlákninu a oligosacharidy. Rychle člověka zaplní a pocit plnosti vydrží dlouhou dobu. Navíc obsahují látky, které snižují hladinu nezdravého cholesterolu v krvi. Pokud člověk do svého jídelníčku zařadí 130 gramů luštěnin denně, zhubne a nemusí se ani výrazněji trápit hladem.

„Tato nová studie dobře ladí s předchozími výzkumy, které prokázaly, že luštěniny zvyšují pocit nasycení o jednatřicet procent, což může vést ke snížení celkového příjmu potravy,“ tvrdí profesor Russell de Souza z Toronta.

Pravidelná každodenní konzumace luštěnin souvisí s pětiprocentním snížením hladiny nezdravého cholesterolu v krvi. A to má zásadní vliv na zdraví srdce a cév.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat