Vegetariánství prodlouží život o čtyři roky

Vzdát se masa ve svém jídelníčku má smysl kdykoli v životě. I když člověk drží vegetariánskou stravu sedmnáct let, jeho život se tím prodlouží v průměru o čtyři roky. Vyplývá to z rozsáhlé analýzy stravování u 1,5 milionu lidí. Důkazy jsou tedy více než neprůstřelně přesvědčivé.

Výsledky studie publikovala Americká osteopatická asociace s tím, že po sedmnácti letech sledování byl život vegetariánů v průměru o 3,6 roku delší než u osob, které konzumují maso. Ví se přitom, že konzumace červeného masa souvisí s předčasnou mortalitou. Konzumace dvou plátků slaniny denně zvyšuje kupříkladu riziko rakoviny žaludku o pětinu.

„Tato data znovu posilují to, co víme už dlouho, vaše strava má obrovskou schopnost vás léčit či vám ublížit. Tyto klinické důkazy můžou lékařům sloužit při přesvědčování pacientů v tom, jak je důležitá strava,“ uvedl profesor z New Yorku.

I velmi malý nárůst konzumace červeného masa podle studie zvyšuje výrazně riziko předčasného úmrtí.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat