Pít pivo a mít štíhlé břicho? Ano, víme, jak na to!

I mnozí fitness maniaci mají rádi pivo, ale bojí se ho, protože po něm prý roste břicho. Také proto se často vypouklému pupku mužů říká pivní břich. Název je ale zavádějící. Sice ho pijani piva mají nejčastěji, není to ale přímo nápoj, co jeho nárůst způsobuje. Je to obecně nadbytek energie a zvýšený příjem cukrů. Pít pivo a mít ploché břicho je možné. Ale je to velmi náročné.

Rozhodně to nejde, když člověk udělá deset kousků denně. Pivo totiž neobsahuje živiny, které by sloužily pro svalovou práci. Játra ho odbourávají a jeho energii ukládají do tuku. I kdyby si člověk hlídal energetickou bilanci sebelíp, po deseti pivech by musel denně uběhnout téměř maratón. Jenže by na to neměl sílu, protože z piva by neměl dost energie ve svalovině a živiny potřebné pro růst svalů.

Odpovědí na otázku, zda lze pít pivo a mít zároveň ploché břicho, je: Ano, lze, ale nesmí být piva moc, musí být součástí celkového energetického příjmu a energetický výdej musí být vyšší.

Britský fitness trenér a odborník Tom Cowen to vysvětluje: „Předně, pivní břich je mýtus, není to nutně pivo, co způsobuje jeho růst, ale jsou to obecně kalorie, které přispívají k růstu břicha.“

Když člověk pije alkohol, tělo přestane pálit tuky. Naopak energii vázanou v alkoholu ukládá do tuků. Jenže alkohol zároveň zvyšuje chutě a pocity hladu. Takže člověk po jeho konzumaci většinou neodolá a nají se, a játra uloží ještě další a další energii do tuků. A břicho roste. Pivo samotné přitom obsahuje až 160 kilokalorií, takže deset kousků znamená dvě třetiny denního energetického příjmu dospělého muže.

Abych byl upřímný, na ploché břicho s takovou konzumací piva neexistuje žádné kouzlo, ani stovky sedlehů, ty jen posílí svaly, ale neomezí tuk na nich. Jediný způsob, jak se zbavit tuků v podkoží a tedy i na břiše, je mít dlouhodobě negativní energetickou bilanci, více vydávat než přijímat,“ dodává Cowen.

Jenže alkohol snižuje výkonnost svalů, oslabuje celkově organismus a dehydratuje svaly. Sečteno a podtrženo, kdo hodně pije, má velmi špatné výsledky při cvičení. Navíc alkohol nedodává svalům energii potřebnou k jejich práci.

Cowen tak doporučuje počítat si denně přijatou energii a alkohol do toho zahrnovat. Člověk pak musí pohybem spálit o něco víc, než snědl. Jedině tak může mít břicho stále ploché. Toho se ale dosahuje nesnadněji, když pije piva minimum.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat