5 jídel, která vás (překvapivě) úplně vyčerpají

Máte pocit, že byste neustále spali, že vám chybí energie a chuť do života? Možná za to mohou pochoutky, u kterých byste to rozhodně nečekali!

Takže na jaká jídla si dát pozor, pokud potřebujete být plní energie a pořádně soustředění?

1. Ovesná kaše

Sama ovesná kaše vás nabije energií, ale pokud si ji pořádně osladíte (cukrem, ale třeba i javorovým sirupem) nebo si kupujete již ochucenou či instantní ovesnou kaši, musíte počítat s tím, že po chvilce přívalu energie přijde velký útlum. Na vině je právě přidaný cukr, který způsobí výkyvy v hladině krevního cukru – a tím i únavu.

2. Ořechy

Také byste to u oříšků nečekali? Jenže jejich nebezpečí spočívá v tom, že je tak dlouho „uzobáváme“, až se jich úplně přejíme. A protože jsou ořechy plné tuků (z nichž většina patří do kategorie „zdravých“), zpomalí zažívání a navodí produkci hormonů, jež našemu tělu evokují ospalost.

3. Ochucený netučný jogurt

Jíte jogurty bez tuku, abyste si udrželi štíhlou postavu? Pak vězte, že pokud si je kupujete v ochucené variantě, na tělo modelky můžete nejspíš zapomenout. Takové jogurty totiž bývají plné cukru. A jak jsme psali výše, cukr vás sice na chviličku „nakopne“, ale poté vás spolehlivě uspí.

4. Zeleninové chipsy

Nemyslete, že zeleninové chipsy jsou nějakou extra zdravou alternativou klasických brambůrků. Je to také smažená slaná zelenina. Ovšem i tyhle chipsy se jedí skoro samy, takže se jich přejíme, ani nemrkneme. A ospalost na sebe nenechá dlouho čekat.

5. Červené víno

Dáváte si dvě deci červeného před odchodem do postele, aby se vám lépe spalo? Pak pamatujte, že možná rychleji usnete, ale druhý den budete pořádně unavení. Proč? Protože spánek po červeném víně není nijak kvalitní – a tak se cítíte vyčerpaní prakticky od chvíle, kdy vstanete.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
7 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat