Proč byste měla cvičit 2 hodiny denně?!

Nejpevnější zdraví a nejnižší riziko infarktu, mrtvice, rakoviny a diabetu mají lidé, kteří cvičí dvanáct hodin týdně. To je asi pětkrát více, než co zdravotníci doporučují obecné populaci. Ačkoli i půlhodinka denně má výrazný vliv na snížení rizika zmíněných obtíží, maximálního efektu dosahují skutečně jen ti nejzdatnější sportovci.

Odborníci sice vědí, že k minimalizaci mnoha zdravotních rizik je třeba velmi intenzivní pohyb denně, ale doporučovat jej běžné populaci nemůžou. Kdyby totiž obyčejní smrtelníci byli nabádáni k tomu, aby cvičili aspoň dvě hodiny denně, bude to mnohé demotivovat a nebudou se hýbat vůbec.

„Rozsáhlá studie naznačuje, že by lidé měli cvičit buď šest a čtvrt hodin týdně velmi intenzivně, nebo dvanáct a půl hodiny týdně střídmě,“ píše deník The Mail. Toto tvrzení opírá o výsledky studie z USA a Austrálie.

Zároveň autoři tohoto výzkumu tvrdí, že není potřeba trávit veškerý zmíněný čas jen v posilovně. Stačí být aktivní po celý den včetně zaměstnání (využívat pauzy k pohybu), dojíždění (na kole) a domácích prací (rychlé vytírání). To vše se totiž do intenzivního pohybu počítá.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Míchaná vejce s chřestem

(8 hlasů)

Zapečená celozrnná houska

(17 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

69 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:18
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 6:14
45 Příspěvků
Poslední příspěvek 5:28

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat