Pravidelně běhám, ale nehubnu. Zjistěte příčinu

Před nějakou dobou jste začala poctivě a pravidelně běhat, ale ani ručička na váze, ani krejčovský metr zatím žádnou změnu na vaší postavě nezaznamenal. Jak je to možné?

Na vině může být několik faktorů. Tak například…

…nemáte dostatek energie.

Spalovat kalorie je nutné s mírou, takže svačina, která obsahuje proteiny, sacharidy a bílkoviny, ale zároveň nepřekračuje cca 150 kalorií, je nezbytná. Pokud vás ale po běhu přesto stále trápí hlad, znamená to, že se musíte dostatečně nasytit i před výkonem.

...běhu nevěnujete tolik, kolik byste měla.

Jestliže běháte, ale nevidíte vytoužené výsledky, posviťte si ještě jednou na svůj kalendář. V případě, že chcete snížit váhu o půl kila, budete muset rozumnou kombinací diety a cvičení odstranit 500 kalorií každý den. Běhejte alespoň 3krát až 4krát týdně. Ideální je doplnit běh i jinými formami tréninku v dalších dnech.

...nespálíte tolik kalorií, kolik byste si myslela.

Dala jste si při běhání pořádně do těla, jste úplně zpocená a vyřízená, jenže to  samo o sobě ještě neznamená, že jste spálila nějaké extrémní množství kalorií. Jen pro představu, žena s hmotností 70 kg při rychlosti 1 km za 6 minut spálí během 45minutového běhu asi 495 kalorií. Tak na to myslete.

...propadla jste rutině.

Pokud běháte pořád stejnou trasu, může se takové běhání stát záhy opakující se a neměnnou formou cvičení, zkrátka rutinou, která vám ke snížení hmotnosti nepomůže. Je proto dobré střídat rychlost běhu, zařadit i kopce, prostřídat dlouhé a krátké běhy a občas taky změnit lokalitu či terén. Různorodost je opravdu důležitá. Tělo si totiž postupem času zvykne na stejný pohyb, dokáže být úspornější a pálit méně kalorií. Abyste tedy zhubla, musíte na své tělo tak trochu vyzrát a nepřestávat ho překvapovat.

...řídíte se jen váhou.

Při hubnutí se tuk proměňuje ve svaly a ty jsou těžší. Proto může vaše hmotnost zůstat stejná, zatímco vaše konfekční velikost a proporce se změní. Váha tedy není jediným ukazatelem, který si zasluhuje vaši pozornost.

...ignorujete jídelníček.

Pokud to s hubnutím myslíte opravdu vážně a sledujete dosažení maximálního účinku, se samotným běháním si nevystačíte. Je nutné alespoň částečně zasáhnout i do svého jídelníčku, aby v něm nebyly zbytečné tuky, příliš mnoho cukrů či prázdné kalorie.

Nebuďte tedy netrpělivá, pokud se budete řídit výše uvedenými radami, výsledek se dostaví! Hubnout byste pak měla přibližně 2 kila tuku za měsíc. To je hezká představa, co říkáte?







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Kuskus se sušeným mangem

(17 hlasů)

Snídaně z lásky

(38 hlasů)

Omeleta s parmezánem

(20 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat