Dobroty pro ploché bříško

Pokud se chceme zbavit faldíků na břiše, není důležité jen to, co nejíme, ale také to, co jíme. Některé potraviny nám totiž snahu o ploché břicho dokáží usnadnit. Tak proč toho nevyužít?

Bylo by krásné, kdyby existovala zázračná pilulka nebo potravina, která by tuk na břiše jednoduše „požrala“ a my bychom se v honbě za vysněnou postavou nemuseli vzdávat našich oblíbených dobrot (sladkosti, smažené pochoutky, limonády apod.).

Jenže bez změny životního stylu to zkrátka nepůjde. Naštěstí nás Matka příroda vybavila několika šikovnými pomocníky, kteří sice neodvedou potřebnou práci za nás, ale umějí nám ji výrazně usnadnit.

Pokud tedy toužíte po plochém bříšku, nezapomeňte si na nákupní seznam připsat…

...ovesné vločky.

Donedávna poměrně opomíjené vločky se zase dostávají na výsluní. A zaslouženě! Jsou totiž zdrojem velmi kvalitní vlákniny, zasytí nás na dlouhou dobu, poskytnou nám cenné vitaminy a minerály. Pokud si je dáte k snídani (ochucené ovocem a ořechy, ne cukrem), do oběda si na jídlo ani nevzpomenete.

...avokádo.

Tento exotický plod je trochu rozporuplný – sám o sobě je poměrně kalorický a obsahuje tuky, tak jak může pomáhat při hubnutí? Ve skutečnosti opravdu pomáhá! Jen ho samozřejmě nesmíte konzumovat po kilech… Avokádo představuje zásobárnu zdravých tuků, vlákniny a kyseliny listové. Kromě toho dokáže nasytit na opravdu dlouhou dobu.

...mandle.

Je to s nimi podobně jako s avokádem – jsou poměrně kalorické, ale když to s nimi nebudete přehánět (asi hrstka denně úplně stačí), budou vaším spojencem v boji proti faldům. A ještě dodají tělu důležité antioxidanty.

...vejce.

Představují zdroj kvalitních bílkovin, a přitom nejsou nijak extra kalorické. Dokáží zasytit na dlouhou dobu a našemu organismu dodají spoustu důležitých vitaminů a minerálů.

...libová masa.

Aby naše tělo fungovalo tak, jak má, potřebuje proteiny. A jedním ze skvělých zdrojů těchto látek jsou právě libová masa – ideálně ryby, kuře nebo neprorostlé hovězí. Zasytí, dodají nám potřebnou energii, ale žádné zbytečné kalorie.

...chilli.

Tohle koření (čerstvé i sušené) obsahuje látku kapsaicin, která dokáže nastartovat metabolismus jako máloco. Kromě toho je považována za jakýsi „požírač tuku“, takže není od věci zařadit na jídelníček i ostřejší jídla.

...citrony.

Představují skvělý detox od škodlivých toxinů, které se v našem organismu hromadí a přispívají k tomu, že přibíráme. Začněte každý den sklenicí vlažné vody se šťávou z poloviny citronu a zajistěte si fungující metabolismus.

...jablka.

A jeden ze zástupců českého ovoce, jež má právě sezónu – jablka! Patří k vůbec nejzdravějším potravinám, které na naší planetě najdete. Jsou plné vitaminů, minerálů, antioxidantů a vlákniny, nastartují metabolismus, zasytí, ale přitom jsou poměrně nízkokalorické. Tak vyrazte do sadů!

Veškeré názory a tvrzení jsou dílem autora článku.

Zdroje: EveryDayHealth.com






Celkem 2 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Palačinky

(1 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Croissanty s vanilkovým krémem

(38 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

4 Příspěvků
Poslední příspěvek 1:18
3 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:59
8 Příspěvků
Poslední příspěvek 0:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat