Největší mýty o štíhlé linii: Přestaňte jim podléhat

Sen o zdravém a štíhlém těle nás nutí dělat různé věci. A tak není divu, že se chytáme každé rady, která se tváří, že nám v naší snaze pomůže. Jenže jak už to bývá, ne všechny „zaručené“ tipy jak zhubnout opravdu fungují.

Na které mýty byste si měli dát největší pozor?

Umělá sladidla pomáhají zhubnout

Vyměnili jste cukr za umělá sladidla v domnění, že je to cesta ke štíhlé linii? Pak budete zklamaní – podle posledních výzkumů se ukazuje, že sladidla v hubnutí nehrají prakticky žádnou roli (a některá situaci jen zhoršují).

Stačí jen správně jíst, nemusí se cvičit

Ano, vyvážená strava je pro hubnutí naprosto klíčová. Ale jak potvrdily mnohé studie, bude mnohem efektivnější v kombinaci s pohybem. Mimochodem, platí to i naopak – i když se budete hýbat jako o život, ale nebudete správně jíst, nepůjde vám hubnutí příliš dobře...

Po ovoci se tloustne

Jistě, ovoce obsahuje cukry, ale že bychom po něm tloustli, to se říct nedá. Takže pokud jste ho vyškrtli z jídelníčku, pěkně ho tam vraťte. Pozitivní efekt všech těch vitaminů, minerálů, antioxidantů a vlákniny, které se v něm skrývají, mnohonásobně převyšuje fakt, že s ovocem svému tělu dodáte i nějaký ten cukr.

Pilulky/čaje apod. nám zajistí zhubnutí

Bohužel ne. Bylo by to krásné, kdyby existoval nějaký doplněk stravy, který by stačilo užívat a po kterém by šla váha zázračně dolů. Jenže neexistuje. Bez vašeho úsilí se to prostě neobejde.

Dezerty jsou při dietě zakázány

Ale kdepak! Jen si musíte umět vybírat, po kterém sáhnete. Pokud si budete sladké pochoutky odpírat úplně, dlouho to nevydržíte. A tak sáhněte po obědě třeba po kostičce hořké čokolády nebo celozrnné sušence. Zkrátka dbejte na to, abyste jen nemlsali, ale dodali tělu i nějaké důležité živiny (což například dorty nedokáží).

Hubení lidé nesnídají

Ale snídají. Snídaně je opravdu základ dne, rozhodně byste ji neměli vynechávat! Je prokázáno, že správně vyvážená snídaně umí nastartovat metabolismus a zasytí až do oběda.

Hlavně žádné pečivo

Tohle je jeden z nejrozšířenějších hubnoucích mýtů. Že když z jídelníčku vyřadíme pečivo, zhubneme. Jistě, možná na chvíli, ale rozhodně ne efektivně. Pamatujte, že není pečivo jako pečivo – je dobře, když vyřadíte to bílé, ale rozhodně se nevzdávejte celozrnného! Sice s ním tělu dodáte nějaké ty kalorie, ale spolu s nimi spoustu prospěšných látek včetně vlákniny, která vás udrží dlouho syté.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Omeleta s jarní cibulkou

(31 hlasů)

Toast s gorgonzolou

(35 hlasů)

Vejce s bylinkovou solí

(26 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

24 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
4 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat