Nápoj ze skořice, medu a citronu. Zahřeje a navíc pomáhá hubnout

Stále více lidí v době epidemie obezity a diabetu dbá na svou stravu i během Vánoc. Ty jsou doprovázeny energeticky náročnějšími hody, než bývaly ty lukulské. Kvůli nedostatku pohybu a energetického výdeje je třeba si hlídat příjem kalorií. A to také v nápojích. Jak se ale během mrazivých dní zahřát a nepřibrat? Podle amerických odborníků pomůže nápoj z medu, citronu a skořice. Dokonale prokrví, zahřeje a pomůže hubnout.

Skořice je po tisíce let lékem ajurvédské a čínské medicíny. Obsahuje spoustu protizánětlivých látek a antioxidantů. Nejnovější výzkumy dokazují, že její silice dokážou snižovat nezdravý cholesterol v krvi a zlepšovat citlivost tkání vůči inzulínu, což je prevencí diabetu typu 2.

Med v malém množství neškodí – pokud člověk nepřijímá jinými zdroji nadbytky cukrů – a má také antibakteriální a léčivé vlastnosti.

Citron je známý všelék, který je nejen plný vitaminu C (s nímž se však v horkých nápojích nedá moc počítat), ale také zdrojem antioxidantů a látek příznivě působících na trávení a imunitu.

Nápoj připravený z šálku horké vody, lžíce medu, lžíce citronu a čajové lžičky skořice dokonale zahřeje a navíc rozproudí metabolismus, takže s jeho pomocí člověk efektivněji spaluje a odbourává tuky.

„Nelze si však představovat, že se člověk napije a ihned zhubne,“ dodává expertka na výživu Alissa Rumseyová z Chicaga, která nápoj doporučuje čtenářkám magazínu Women‘s Health jako alternativu svařáku, horké čokolády či kávy latte. Všechny tři zmíněné nápoje jsou vydatným zdrojem energie a přispívají k přibývání na váze.

Zázračná skořice

Skořice ale nepomáhá jen při hubnutí. Tohle šikovné koření využijete jistě i jinak! Na co všechno můžete skořici použít?

Na akné

Skořice je díky svým antibakteriálním účinků skvělým prostředkem při léčbě pupínků. Smíchejte lžičku skořice se stejným množstvím nastrouhaného muškátového oříšku a lžičkou medu a naneste na postižená místa. Nechte 20 minut působit a poté opláchněte vlažnou vodou.

Na bolest zad

Díky své charakteristické vůni pomáhá skořice svalům relaxovat. Naplňte třeba povlak na malý polštářek (nebo třeba i ponožku) ze tří čtvrtin rýží, přidejte několik rozlámaných kousků skořice a asi lžíci hřebíčku. Ohřejte v mikrovlnce (asi 2 minuty) a přiložte na namožené místo.

Na lepší zažívání

Skořice je skvělým prostředkem proti nadýmání a podrážděnému žaludku. Prostě ji přidejte do jídla a vaše zažívání vám bude vděčné.

Na plné rty

Než nanesete na rty svou oblíbenou rtěnku, třete je chvíli navlhčenou mletou skořicí. Budou krásně plné.






Celkem 15 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

14 Příspěvků
Poslední příspěvek 21:00
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:56
218 Příspěvků
Poslední příspěvek 20:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat