Jak zdravě hubnout a nehladovět?

Také máte pokusy o shození nadbytečných kilogramů spojené s dietami a v podstatě neustálými pocity hladu? Pak také jistě víte, že takové pokusy nikam nevedou. A když, tak ne nadlouho. Naštěstí to jde i jinak!

Jak si zajistit vyvážený a „dietní“ jídelníček, který nám pomůže s našimi snahami o zbavení se nadbytečných kilogramů, aniž bychom trpěli hlady? Stačí vědět, co, jak a kdy si nakládat na talíř!

Ráno: Na snídani záleží

Zapomeňte na hrnek kávy (a nedej bože cigaretu) nebo přeslazené cereálie. Snídaně by měla mít energetickou hodnotu okolo 300 až 400 kalorií. Obsahovat by pak měla nejméně 10 gramů bílkovin, kvalitních sacharidů nebo vlákniny.

Snažte se eliminovat příjem cukru (pokud už musíte sladit, pomozte si trochou medu), bílé mouky (celozrnné pečivo či ovesné vločky jsou vašimi spojenci) a uzenin a spol. (raději vsaďte na bílkoviny z vajec či jogurtu).

Dopoledne: Když přijde čas na svačinku

TIP redakce

Doplněk stravy RIVIERIN, který obsahuje glukomananan, v trávicím ústrojí zvětší svůj objem až 50x, spolehlivě snižuje pocit hladu, navozuje stav sytosti, reguluje žlučové šťávy, omezuje vstřebávání tuků a cukrů z nestrávené potravy. Přípravek je volně k dostání či na vyžádání v lékárnách, na zákaznické lince 800 900 995 nebo na www.bwy.cz.

Dopolední svačiny mají své zastánce i odpůrce. Pokud patříte k prvně jmenovaným, vězte, že by neměla přijít na řadu dříve než 3 hodiny po snídani (pokud jste opravdu kvalitně posnídali, ani vás nenapadne svačit dřív) a zároveň nejpozději 3 hodiny před obědem. Její energetická hodnota by neměla překročit 200 kalorií.

Na talíř byste si měli naložit zdroj kvalitní vlákniny (ovoce, zelenina) či bílkovin (jogurt, tofu, sýr cottage apod.). Vyberte si jídlo, které vás spolehlivě zasytí až do oběda, ale nezvýší razantně váš denní energetický příjem. Vyhněte se polotovarům či pochoutkám z automatu.

V poledne: Vyvážený oběd

Pokud chodíte na obědy do restaurace či kantýny, můžete mít cestu k vysněné postavě hodně zkomplikovanou. Nejlepší bude, když si zdravý a hlavně vyvážený oběd připravíte doma. Měl by mít okolo 500 kalorií a přibližně z 40 až 50 % by měl být tvořen zeleninou (může být i dušená nebo pečená, pokud nemáte chuť na syrovou).

Opět se vyhněte polotovarům, uzeninám či jednoduchým sacharidům. Vsaďte na kvalitní bílkoviny (libové maso) a složité sacharidy (celozrnné potraviny, jako například celozrnné těstoviny či rýže natural).

Večer: Večeři nikomu nedávejte

Není pravdou, že večer už bychom neměli prakticky nic jíst. Jde spíš o to, co si naložíme na talíř. Energetická hodnota večeře by se měla pohybovat okolo 400 až 500 kalorií. A měly by ji z 25 % tvořit bílkoviny, z 50 % zelenina (vyhněte se té s vysokým obsahem škrobu, jako jsou například brambory) a z 25 % celozrnné potraviny či luštěniny.

Opět platí, že do zdravého večerního jídelníčku nepatří žádné průmyslově zpracované potraviny (polotovary, uzeniny) či pokrmy s vysokým obsahem cukru.

Když nás honí mlsná

Nemá cenu si namlouvat, že vydržíme jíst zdravě, aniž bychom se čas od času odměnili nějakou tou dobrotou. Jen musíme vědět, jakou zvolit.

Pokud chcete zdravě „mlsat“ každý den, pamatujte, že taková dobrůtka by neměla mít víc než 200 kalorií a rozhodně by v ní nemělo být víc než 15 gramů cukru. Mějte na paměti, že zpestřit si odpolední kávu něčím na zub není žádný hřích. Tedy pokud víte, co mlsáte!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na večeři

Více tipů

Langoše

(1 hlasů)

Pizza šneci

(1 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

7 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:26
2 Příspěvků
Poslední příspěvek 16:14

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat