Poobědový rituál, který pomáhá s hubnutím. Začněte ještě dnes

Když dojde na úbytky váhy, jistě si představíte hlad, omezování svobodné vůle, špatnou náladu či noční nájezdy na ledničku. Pokud tomu tak skutečně je, možná uvítáte radu ze země, která se proslavila pizzou a těstovinami. Jak takový Ital může zůstat štíhlý po celý život?

Itálie je známá všemi těmi chutnými těstovinami, sýry, bramborovými noky a pochopitelně pizzou. K tomu se obvykle podává víno – většinou perlivé a sladké. Jak je tedy možné, že Italové na obezitu netrpí? Jejich tajemství je konečně odhaleno!

Stačí zvednout zadek?

Říká vám něco termín passeggiata? Je to něco, co mnoho Italů provádí několikrát denně – po jídle. Jedná se o procházky trvající asi tak 15 minut, kdy se nasycený jedlík těší ze slunečního světla, povídá si se sousedy, nebo zajde za někým z rodiny. A tento poobědový rituál mu pomáhá s hubnutím. Zní to moc krásně na to, aby to byla pravda? Vědci šíří optimismem. Podle nich jsou krátké procházky tím nejlepším, co pro svoji postavu můžete udělat.

Podle nové knihy The Fat Cell Solution - Špičkový nový plán připravují vycházky po jídle půdu pro hubnutí už jen proto, že organismus vytrhnete ze stereotypu. Taky dochází k jakémusi přeprogramování, kdy se uvolňují uložené tuky. A to není všechno.

Malý rituál, velké výsledky

Studie v odborném časopise Diabetes Care dokonce potvrdila, že tři patnáctiminutové procházky po jídle zlepšují schopnost regulovat krevní cukr po následujících 24 hodin. Odborníci tak potvrzují, že několik kratších vycházek denně se s přehledem vyrovná 45 minut dlouhé chůzi. Zároveň se ukázalo, že když se sem tam zvednete od pracovního stolu a vyjdete ven, sniží se hladina stresu. A co když passeggiatu praktikujete po večeři?

Může sklízet ještě mnohem více výhod. Střídmá fyzická aktivita před setměním uklidní organismus natolik, že se vám bude lépe spát. Je to jednoduchý způsob, jak podpořit trávení, tlumit nárůst inzulinu po jídle a stimulovat metabolismus, aniž byste museli trávit hodiny v posilovně. Není to krásné? Začněte ještě dnes!

Místo televize hned po večeři vyrazte na procházku dlouhou 15 minut. Po několika týdnech přidejte další vycházku v dopoledních hodinách. Zanedlouho vám passeggiata přijde jako něco naprosto přirozeného. Pro dosažení nejlepších výsledků spárujte procházky s dietním plánem.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
2 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat