Ordinační bělení zubů: Jaké jsou výhody a rizika!

Na četné žádosti pro vás naše dentální hygienistka Dáda Tichotová (dříve Koudelková) ze zubní ordinace Arbes Dent připravila článek o výhodách a nevýhodách ordinačního bělení zubů.

1. Proč bělit?

Čím je úsměv zářivější, světlejší a jasnější, tím více dodá vašemu obličeji pozitivnější, šťastnější, zdravější i sympatičtější výraz. Zároveň může zvednout i sebevědomí a chuť se smát.

2. Kdy bělit zuby?

Bělíme pouze stálé zuby, nikdy zuby mléčné!! Zuby musí být zdravé, sanovány, bez známek zánětu dásní. Poškozené zuby, např. tetracyklinové nebo zuby postižené fluorózou bělíme vždy pouze po doporučení odborníkem. Pacient by měl být zdráv, nedoporučuje se bělení zubů v těhotenství.
 
Možnosti bělení jsou dvě: Ordinační bělení a domácí bělení.

První díl našeho miniseriálu o bělení se zaměří na ordinační bělení.

Ordinační bělení

Již podle názvu je zřejmé, že celý proces bělení zubů se odehrává v zubní ordinaci (ne v nákupních centrech), prováděný stomatologem nebo dentální hygienistkou.

Zuby se nejdříve očistí od pigmentů, plaku, v případě, že je přítomen i zubní kámen, doporučuje se tato očista provést přibližně týden před vlastním bělením.
 
Celá procedura trvá cca 2 hodiny, během nichž se provádí:

1. izolace všech měkkých tkání (rty, jazyk, dásně s pomocí rozvěrače úst)
2. nanášení bělicího materiálu ve třech fázích za použitím plazmové lampy na zvýšení efektu vybělení
3. fluoridace zubů

Pacient během procesu bělení leží, relaxuje. Jelikož jsou ústa zajištěna rozvěračem rtů, doporučuje se nemluvit, komunikace se doporučuje písemná, v případě, že je potřeba.

Po provedení ordinačního bělení se pacientovi doporučí během 48 hodin tzv. bílá dieta. Nejíst a nepít žádné barevné potraviny a nápoje (káva, čaj, cola, džus, špenát, kari atd).

Pacient opouští ordinaci již se světlejším chrupem, který se v průběhu dalších několika hodin ještě zesvětluje.
 
Cena ordinačního bělení se různí, řádově se pohybuje dle kvality a značky materiálů a přístrojů od 7tisíc po 17 tisíc korun českých.

Již příště vám dentální hygienistka Dáda představí výhody a nevýhody domácího bělení chrupu a na zoubek se podíváme také bělícím zubním pastám.
TIP Bety: Potřebujete poradit s čištěním zubů u vašich dětí? Nevíte, jaký zubní kartáček či pasta je pro ně vhodná? Obraťte se na naší dentální hygienistku Dádu v jeji on-line poradně

Článek pro vás připravila dentální hygienistka Dáda Tichotová (Koudelková) ze zubní ordinace Arbes Dent zubní ordinace.

Pavla Švandy ze Semčic 13
Praha 5 – Smíchov
tel. +420 731 440 903

www.arbesdent.cz


„Přijímáme nové pacienty“







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat