Domácí bělení zubů: Zázrak, nebo falešné iluze?

Kdo by netoužil pro krásném a zářivém úsměvu, jaký mají hollywoodské krásky. Jak ho ale dosáhnout, aniž bychom si nevratně poškodili zuby? Poradí vám naše dentální hygienistka Dáda Tichotová (Koudelková) ze zubní ordinace Arbes Dent.

Bělení zubů patří v dnešní době k velmi populární metodě, jak projasnit a zviditelnit svůj úsměv. Můžeme říci, že v jednání s druhou osobou je nejnutnější v obličejové mimice pohled očí a při verbální komunikaci stav a vzhled našich zubů.

Domácí bělení

Pro možnost aplikovat domácí bělení, je nutno ovšem zajít do zubní ordinace a to na dvě návštěvy. V první návštěvě vám bude vyčištěn chrup od nepatřičných nečistot. Zároveň vám ošetřující otiskne horní a dolní čelist alginátovým otiskem, aby měl přesnou kopii vašich zubů. Na tyto otisky v laboratoři zhotoví přesné nosiče bělení cca 1mm silné, do kterých se umisťuje bělicí gel.

V druhé návštěvě se nosiče vyzkoušejí, zda přesně sedí na vašich zubech a budete instruování, jak umisťovat bělicí gel, v jakých intervalech, jak ošetřit nosiče, aby vám mohly nadále sloužit, kolikaprocentní gel používat, jak fluoridovat atd.

Aby byl stejný efekt vybělených zubů, jako v případě ordinačního bělení, je nutno v nosičích spát alespoň pět nocí za sebou.
Dodržení bílé diety v případě domácího bělení, je tudíž delší.
Cenová relace domácího bělení bývá max. do 7 tisíc korun českých, opět dle kvality výrobku a matriálu.
 
Nejlepší výsledek docílíte kombinací ordinační i domácí techniky bělení.
Zuby se vybělí ordinačně a pro stálé udržování krásného úsměvu si např. použijete domácí nosiče jednou za dva měsíce. 

Bělení zubů pomocí past zázrak nebo falešné iluze

Bělicí pasty mají efekt  pro udržování stále zářivého úsměvu, ale pouze v případě, že jsou zuby již odborně vybělené.
Zároveň je třeba si uvědomit, že pasty s  podtitulem "WHITENING" prodávané v drogistických prodejnách obsahují abrazivní částečky, které narušují pigmenty vzniklé např. častém pití kávy, čaje, kouřením.Tyto abraziva však zuby nebělí, nýbrž čistí vzniklé usazeniny, ale bohužel jejich tvrdost narušuje i sklovinnou vrstvu zubu, která častým užíváním abraduje, slábne, nevratně ubývá a zuby jsou tak mnohem citlivější a křehčí. Se snižováním ochranné vrsty skloviny se zvyšuje i riziko tvorby zubního kazu, neboť vrstva pod sklovinou, tzv. zubovina neboli dentin, je několikanásobně měkčí, než vlastní vrstva ochranné skloviny.
 
„Proto doporučuji všem, kdo mají zájem o získání krásného, zářivého úsměvu poradu u stomatologa, nebo dentální hygienistky,"
radí Dipl. DH Dáda Tichotová (Koudelková) ze zubní ordinace Arbes Dent.
 
V touze za světlejším úsměvem zamiřte do zubní ordinace raději dříve, než si častým užíváním bělicích past nevratně poškodíte strukturu zubů.

TIP Bety: Potřebujete poradit s čištěním zubů u vašich dětí? Nevíte, jaký zubní kartáček či pasta je pro ně vhodná? Obraťte se na naší dentální hygienistku Dádu v jeji on-line poradně

Článek pro vás připravila dentální hygienistka Dáda Tichotová (Koudelková) ze zubní ordinace Arbes Dent.

Pavla Švandy ze Semčic 13
Praha 5 – Smíchov
tel. +420 731 440 903

www.arbesdent.cz


„Přijímáme nové pacienty“






Celkem 0 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude pro tebe zvláště silný v oblasti tvé kreativity a emocionálního výrazu. Soustřeď se na sebeobjevování a nauč se ocenit své vlastní umělecké schopnosti, i když se ti zdají méně zkušené než ostatních. Buď s... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat