Svačiny pro zdravé doplnění energie. Tyhle vás postaví na nohy

Znáte to. V práci dvě porady, hora úkolů před vámi, v půl šesté zavírají družinu a vy musíte stihnout odevzdat práci, na kterou byste potřebovali ještě tak dva dny… Není divu, že během odpoledne už zápasíte s vyčerpáním. Co teď? Na výlet pro bagetu z automatu zapomeňte! Tyhle svačinky vám dodají potřebné „palivo“!

Po čem se vyplatí sáhnout, pokud už se vám zavírají oči a máte pocit, že i výprava ke kopírce bude váš největší a hlavně poslední fyzický výkon dne?

Rozinky

Tuhle dobrotu můžete mít v zásuvce pracovního stolu a sáhnout po ní, kdykoli pocítíte malátnost a únavu. Po pár rozinkách vám hned bude líp. Mají vysoký obsah sacharidů (a jsou tedy zdrojem rychlé energie), ale také jsou plné vitaminů a vlákniny, takže nekonzumujete jen „prázdné kalorie“. Lepší než káva se třemi lžičkami cukru!

Meloun

Klasické vodní melouny (tedy ty se zelenou slupkou a červenou dužninou) budou mít za chvíli opět sezónu. A to je dobře. Tvoří je totiž z 93 procent voda, takže v tomto plodu získáte skvělou vzpruhu. Je totiž prokázáno, že za naší únavou často stojí lehká dehydratace. Kromě toho vás meloun povzbudí i kombinací vitaminů A, B6 a C.

Mandle

Dalším důvodem vaší únavy, jež se dostavuje odpoledne a nutí vás zívat nad důležitými dokumenty, na které se potřebujete soustředit, může být i nedostatek hořčíku. Kde ho hledat? Ideálně v mandlích! Již porce odpovídající asi 1/4 šálku dodá tělu 30 procent denní dávky tohoto minerálu. Když se k tomu navíc přidá fakt, že jsou mandle bohaté na vitaminy skupiny B a také omega-3 mastné kyseliny, je příval energie zaručen.

Sójové boby

Porozhlédněte se v regálu se zdravou výživou po těchto křupavých pomocnících. Jsou totiž skvělým zdrojem vitaminů skupiny B, které v zajišťují dostatek energie. Kromě toho svému tělu dodáte i riboflavin a hořčík.

Chia semínka

Už staří Májové moc dobře věděli, proč tato semínka konzumují. Obsahují totiž kvalitní bílkoviny, vlákninu, ale také hořčík nebo železo. Tato kombinace vám zajistí dostatek energie na celé odpoledne.

Jahody

Ačkoli když se mluví o vitaminu C, dostávají se do popředí hlavně citrusy, jahody je – jak se zdá – v tomto ohledu dokonce předčí! A protože vitamin C je pro dostatek energie klíčový, není od věci si dopřát jahodovou svačinku. Za chvíli zas budou běžně k dostání (hlavně tedy za normální cenu), tak toho využijte!

Sardinky

Uznáváme, že tahle svačinka není do kanceláře nic vhodného, ale když vás únava přepadne doma a potřebujete se soustředit, sáhněte po konzervě starých zlatých sardinek. Ačkoli dnes jejich obliba klesá, jak je vytlačují „exotičtější“ rybky, měli byste jim dát šanci. Obsahují totiž spoustu železa, které hraje důležitou roli v distribuci kyslíku po vašem těle. A také koenzym Q10 pozitivně ovlivňující zdraví buněk. Tak zavzpomínejte na dětství a maminčinu rybí pomazánku!






Celkem 8 komentářů


Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Tip na snídani

Více tipů

Hruškové lívanečky

(29 hlasů)

Srdíčkový koláč

(30 hlasů)

Velké jablkové palačinky

(19 hlasů)

Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

87 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
139 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat