Jak neztratit v létě motivaci ke cvičení a hubnutí

Zatímco na jaře jste předsevzetí, že se začnete hýbat, zpevníte postavu a vybudujete si pořádnou fyzičku, dodržovali poměrně svědomitě, s příchodem léta vaše snaha polevila. Jednou je příliš horko, jindy se vám nechce „kazit si“ sportem dovolenou... Jenže takový přístup se vám nemusí vyplatit. A navíc by byla škoda zahodit dosavadní úspěchy a muset se vrátit zase na začátek.

Venku je horko, nic se vám nechce dělat a donutit se k pohybu je tak těžké. Dříve než sportování odložíte na další den nebo na dobu neurčitou, přemluvte kamarádku ke společnému tréninku. Fitness expertka Samantha Clayton připravila pět hlavních výhod společného cvičení s parťákem, které vám vrátí ztracenou motivaci.

Pro tělo i pro duši

Všichni máme někdy špatný den. Problémy v práci, ztracená obchodní příležitost nebo hádka s partnerem? Cvičením prospějete nejen svému fyzickému zdraví, ale i psychice. Svoji náladu si zlepšíte hned dvojnásob, pokud budete cvičit společně s osobou, se kterou si rozumíte. Domluvte se s kamarádkou například na brusle a popovídejte si. Kamarádka vás ráda vyslechne a vám se uleví. Zároveň uděláte dobrou věc i pro své tělo.

Společné zážitky

Vždy se lépe o cvičení pobavíte s někým, kdo je na stejné vlně. Hned po tréninku si popovídejte se svou parťačkou, jak se po fyzické aktivitě cítíte. Jak vás samotný trénink bavil, jaké cviky vám šly dobře, nebo naopak, se kterými jste bojovala. Tím se časem naladíte na takový tréninkový plán, který bude přinášet maximální potěšení pro vás obě. Také můžete sdílet rady a tipy, abyste se vzájemně podpořily na cestě za vysportovaným tělem.

Na oblečení záleží

Abyste se cítila příjemně a zároveň podávala maximální sportovní výkon, vyberte si pohodlné a funkční oblečení, které vám skvěle padne a bude vám slušet. Udělejte si s kamarádkou hezký den, zajděte na nákupy a vzájemně si pomozte s výběrem sportovního oblečení. Zpříjemníte si nakupování, strávíte společně čas a jako bonus si vyberete padnoucí outfit. Věřte, že se o to více budete těšit na společný trénink, při kterém předvedete své nové úlovky.

Vzájemná podpora

Nalezněte oporu v člověku, který s vámi začne cvičit a dodržovat nový životní styl. Pomůže vám překonat slabé chvilky, povzbudit vás a namotivovat k ještě lepšímu výkonu. Průběžně si zaznamenávejte své úspěchy, každé shozené kilo, každý úbytek centimetrů v pase. Pokroky motivují vás i vaši kamarádku. Pokud jedna z dvojice má viditelné výsledky rychleji, ta druhá se ji přirozeně snaží dohnat. Díky tomu vzniká lehká forma soutěživosti, která je při sportování na místě.

Nevzdávejte se...

Když člověk cvičí sám, může mu v začátcích rychle dojít motivace a chuť se hýbat. Pokud nevidíme výrazné změny, máme kolikrát pocit, že to děláme špatně a nemá to smysl. Při sportování ve dvou budete zavázána své partnerce. Proto je větší šance, že u cvičení vydržíte a nevzdáte to. Ať už kvůli tomu, že nebudete chtít rušit setkání, nebo abyste před tou druhou nevypadala jako lenoch.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Tento týden bude obzvláště intenzivní. Řada planet, včetně vašeho vládce Marta, bude fungovat jako katalyzátor pro změny a přináší s sebou jak napětí tak odměny.V oblasti kariéry budou dveře otevřené široko. Nic neskončí přesně tak, jak jste ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

9 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:09
1 Příspěvků
Poslední příspěvek 10:59
33 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat