Nejezte potmě a čichejte k mátě. Tipy na hubnutí, které fungují

Pokud se snažíte přijít na optimální způsob, jak se zbavit přebytečných kilogramů, jistě jste se při svém hledání setkali i s radami, které působily přinejmenším nepravděpodobně. Ovšem některé z nich skutečně fungují! Jaké?

Dej si opravdu pořádnou snídani!

Méně jídla znamená méně kalorií. A méně kalorií znamená hubnutí. Nebo ne? Bohužel to neplatí tak doslova. Jednou z „výjimek“ je i snídaně. Pokud se při snaze zhubnout prvnímu jídlu dne vyhýbáte, případně se odbydete pár sousty, děláte chybu. Vědci prokázali, že lidé, kteří si dopřejí vyváženou snídani plnou bílkovin, vlákniny a složitých sacharidů, hubnou mnohem snáze než ti, kteří se jí vyhýbají.

Když máš hlad, čichej k mátě.

Hlad byste teoreticky neměli mít nikdy, ale znáte to – překopete jídelníček, do toho se přidá stres, u žen pak hormony a už vás „honí mlsná“. Co teď? Přece nezahodíte veškeré snahy a nepůjdete vybílit lednici! Vezměte si na pomoc mátu – už její vůně totiž dokáže oklamat mozek, aby přestal toužit po jídle. A když to nebude stačit, sáhněte po mátové žvýkačce (té bez cukru, samozřejmě). Tím utišíte i chuťové buňky.

K hubnutí ti pomohou reklamy!

Ne, teď opravdu nemáme na mysli reklamu na nejrůznější „hubnoucí přípravky“. Ale reklamu jako takovou. Tak například reklama v televizi vás může zvednout z gauče, abyste si dali krátkou „rozcvičku“. Někteří lidé dokonce využívají k hubnutí reklamní letáky! Jak? Pokud vám chodí do schránky, každý den je vyberte, spočítejte a za každý z nic přidejte svému cvičení například 10 sklapovaček, přeskoků přes švihadlo apod. Hlavní je, že se budete hýbat!

Jez z modrých talířů.

Na barvě podle vědců také záleží. Když odborníci porovnávali podle barvy nádobí, z něhož jíme, zjistili, že nejméně toho spořádáme, pokud si pokrm naložíme na talíř modré barvy. Dokonce až o 35 % jídla méně! Modrá barva totiž jídlu příliš nesluší a všechny ty dobroty na ní nevypadají až tak vábně jako například na talíři bílém.

Nikdy nejez ve tmě!

Je to snadné – když nevidíme, co všechno máme na talíři, jíme bezmyšlenkovitě a vůbec si nehlídáme množství potravy, kterou svému tělu dodáme. To je i případ chipsů, jež konzumujeme k televizi – do pytlíku nevidíme, a tak najednou šátráme v prázdném obale, i když jsme si předsevzali, že sníme jen trochu a zbytek si necháme na další dny.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

V tomto týdnum budeš velmi aktivní a energický. Mars, tvůj vládce, k tobě pusobí silně a budou tě ovládat silné touhy a ambice. Zaměř se více na své cíle a věnuj se jim zcela vášnivě. Tvůj odhodlání a energie bude silná, takže pok... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

15 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
8 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
3 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat