Běžné návyky, kvůli kterým přibíráte na váze

Chodíte o víkendu pozdě spát, protože nemusíte vstávat do práce? Jíte zásadně před televizí a večeři spláchnete i třemi sklenkami vína? Tak přesně tyhle věci si se štíhlými křivkami absolutně nerozumějí…

Je vaše váha tvrdohlavá a stále ukazuje čísla, která vás při nejmenším netěší? A to i přesto, že vám pravidelný pohyb rozhodně nechybí a snažíte se jíst zdravě. Co když si za to můžete vlastně sami? Na tyto návyky si dejte velký pozor!

Přispávání o víkendu. To je zlo

Je jasné, že když přes týden vstáváte brzy, chcete alespoň o víkendu strávit ve vyhřáté posteli trochu více času. Jenže to je přesně ono! Jakmile totiž narušíte svůj běžný harmonogram, na který je tělo zvyklé, rozhodíte si i biologický rytmus. To způsobí nerovnováhu hormonů, konkrétně leptinu a ghrelinu. Výsledkem jsou pak větší chutě k jídlu a nezvladatelná touha po tučnějších pokrmech.

Večeříte před televizí. I tohle škodí

Najíst se u svého oblíbeného seriálu? To sice zní jako fajn plán a zabití dvou much jednou ranou, ovšem nic dobrého z toho nekouká. Soustředíte se pak na děj odehrávající se na obrazovce a bezmyšlenkovitě nabíráte další a další sousta. Kam to vede? K rychlému tempu, přejídání a samozřejmě větším porcím. Zkuste to dnes jinak, bez rušivých elementů. Uvidíte sami, že si jídlo daleko lépe vychutnáte a sníte toho mnohem méně.

Alkohol. Všeho s mírou

Sklenka vína samozřejmě nemůže ničemu uškodit, ale s vypitou „sedmičkou“ už je to zcela jiná písnička. I když se jedná o suchou odrůdu s minimem cukru! Větší, než malé množství metly lidstva totiž naruší rovnováhu hormonů, metabolismus a vlastně i celé trávení. O tom, že s její vydatnou pomocí jdou zábrany stranou, a vy se pak vydáváte na půlnoční lov do ledničky, ani nemluvě.

Spánek se světlem. Toho se vyvarujte

Televize, počítač, noční lampička? I oni mohou být viníci narůstajících kil. Jakékoliv světlo při spánku neblaze ovlivňuje jeho kvalitu. Nedostatek tmy nedovolí organismu naplno odpočívat, což vede k možnému tloustnutí, psychickým poruchám a dokonce i tvorbě vrásek. Vypněte tedy všechny zdroje světla, co máte v blízkosti své postele. Budete tak štíhlejší a spokojenější!







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera
1 Příspěvků
Poslední příspěvek včera

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat