Hubnutí by mělo začít pořádkem v kuchyni

Podepsalo se na vás letní hodování nějakým tím kilem navíc, kterého byste se nyní zase rádi zbavili? Pak to vezměte pěkně od podlahy, respektive od kuchyně. I tahle místnost totiž dokáže vaše hubnoucí snahy pořádně sabotovat!

Čím tedy začít?

Pořádný úklid

Možná vás to překvapí, ale když si uděláte ve své kuchyni generální úklid, při kterém nejen vyházíte všechno prošlé jídlo, ale také přeberete nádobí a zbavíte se nepotřebných spotřebičů, budete se cítit mnohem lépe. A co víc – budete mít pocit, že jste převzali kontrolu nad svým životem a svým rozhodnutím proměnit svou postavu ve zdravou a štíhlou.

Žádné dobroty na dosah

Také máte košíček se sušenkami, dózu na oplatky, poličku ve spíži, kam ukládáte chipsy? Tak s tím je teď konec. Podle hesla „co nemám, to nesním“ pěkně odstraňte všechny tyto dobroty z dosahu. Protože co si budeme namlouvat – jen málokdo z nás dokáže opravdu odolat nejrůznějším chutím a pokušením. Tak proč sebe sama pokoušet?

Ovoce ven

Co byste naopak měli mít v kuchyni vždy na očích, to je košík či mísa s ovocem. Až totiž večer půjdete „pátrat“ po něčem, co by zahnalo vaši touhu mlsat, neuvidíte sušenku (kterou byste v této fázi ani neměli mít doma), ale jablko, banán nebo pomeranč. Tedy podstatně méně kalorickou pochoutku, která navíc vašemu tělu zaručí vlákninu a spoustu vitaminů a minerálů.

Z kuchyně do obýváku

V některých domácnostech slouží kuchyně jako středobod pro celou rodinu. Zde se setkávají všichni její členové nejen ke společnému stolování, ale prostě v ní všichni tráví nejvíc času. Koukají tu na televizi, hrají hry… Jenže když jste v prostředí, které neustále připomíná jídlo, může být docela problém odolat lákadlům. Zkuste – tedy pokud to dispozice vašeho bytu dovolují – přesunout ono místo setkávání do jiné části domácnosti a kuchyň si nechte jen na vaření, případně stolování.

Co se zbytky

Spousta lidí chodí po večerech mlsat do lednici zbytky večeře či oběda. Co s tím? Samozřejmě byste jídlo neměli vyhazovat, už tak jím plýtváme až dost! Ale zkuste si koupit zásobu alobalu a všechny krabičky a spol. se zbytky do něho pečlivě balte. Proč? Pokud budeme muset na cestě k jídlu překonat více překážek, většinou to rovnou vzdáme. A odmotávání alobalu je přesně tou překážkou, kterou potřebujete.

Nové nádobí

Samozřejmě nemusíte vyměnit celý kuchyňský servis, ovšem pokud vaši domácnost právě neobývají malé děti, vyrazte do obchodu pro dětské talířky. Ano, hádáte správně – na ty se toho totiž vejde mnohem méně než na naše „dospělácké“ talíře. Nechce se vám kupovat novou výbavu? Pak prostě sáhněte po talířkách dezertních a jezte z nich. Právě velikost porcí je totiž jedním z mnoha důvodů, proč se nám často nedaří zhubnout.







Sledujte nás na sociálních sítích:

Reklama


Horoskopy

Beran

Beran

21. 3. - 20. 4.

Chystá se velice zajímavý týden, bude obzvláště zábavný. Vesmír v tomto týdnu umožní vyšší stupeň nezávislosti, sebedůvěry a odvahy, které jsou základními vlastnostmi Beranů.Na pracovišti může být ... Více

Vybrat znamení

Nastavení horoskopu

Vyberte si znameni, které chcete zobrazovat.

Diskuze

54 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:22
34 Příspěvků
Poslední příspěvek 13:17
7 Příspěvků
Poslední příspěvek 11:50

Pro pokračování se musíte registrovat nebo přihlásit

Přihlásit se Registrovat